's-Hertogenbosch, Geert Grootestraat 6

Verkocht
  • Inhoud totaal: 917 m3
  • Woonoppervlakte: 229 m2
  • Perceelsgrootte: 668 m2
  • Bouwjaar: 1959

Ruime vrijstaande woning met fijne tuin op nog geen 200 meter afstand van het Zuiderpark. Hoe vaak komt dat nou nog in de verkoop?

Het gebeurt niet vaak dat een dergelijke woning te koop komt in de meest gewilde woonwijk Zuid vlakbij het centrum van Den Bosch. De huidige eigenaren hebben 50 jaar heel gelukkig in dit huis gewoond. Nu is de tijd gekomen voor weer een nieuwe generatie die hier prachtig kan gaan wonen.

De huidige woning renoveren

Het feit dat iemand zo lang op dezelfde plek blijft wonen, zegt wel iets over de heerlijke ligging van deze woning. Aan de andere kant moeten we constateren dat het huis al langere tijd niet is aangepast aan de moderne wooneisen. Anders gezegd; het moet volledig gemoderniseerd worden. Maar de woning verdient dat ook, want de basis is solide en de plek is perfect. Wie wil hier nou níet wonen? Het huis heeft een grote tuin waarvan het achterste gedeelte geheel omheind en besloten is, en dus veilig voor kinderen en/of een hond. Het staat in een rustige straat met statige huizen op een paar honderd meter van het Zuiderpark met daarachter het bruisende centrum, op maar vijf minuten fietsen. Of combineer je bezoek aan dat centrum met een heerlijke wandeling door het park! Nóg dichterbij, op drie minuten fietsen, vind je basisscholen, het St. Janslyceum en een mooie gevarieerde selectie winkels aan de Pettelaarseweg: van Jumbo tot Kruidvat en van opticien tot delicatessenzaak. Wil je met de auto de stad uit? In vier minuten rijd je de A2 op. Met uitstekende verbindingen naar de hele Randstad.

Het huis zelf is overigens ook niet misselijk. Zeker qua ruimte, met een grote L-vormige woonkamer, leefkeuken en maar liefst zes royale slaapkamers. De keuken en zitkamer kun je overigens gemakkelijk met elkaar verbinden, zie hiervoor de alternatieve plattegrond. Er is ook nog een kelder, een bergzolder en een grote garage in een zonnige en voor stadse begrippen riante tuin. Zo heb je alle basismateriaal in handen om 100% te genieten van een geweldige woning, die je helemaal naar jouw eigen smaak kunt vormen.

Dit is wel typisch zo’n huis waar je door de bestaande situatie heen moet kijken naar de potentiële oplossingen. Als je kijkt naar de ruimten en de mogelijkheden die deze bieden, zul je constateren dat dit een prima basis is voor een lang en gelukkig gezinsleven.

De ingang van het huis is aan de zijkant, vanaf de lange oprit waar achter elkaar meerdere auto’s op eigen terrein kunnen staan. Je komt binnen in de hal, met een trap naar boven, een toilet en toegang tot de keuken en de grote L-vormige woonkamer. Daar valt veel licht naar binnen, want de kamer heeft ramen aan drie kanten, waaronder een deur naar een terras. Vanuit de woonkamer naar de keuken moet je terug door de hal. Wat je zou kunnen doen, is aan de achterkant een serre of veranda aanbouwen om de keuken en woonkamer met elkaar te verbinden. In die serre maak je dan een plek om te eten en gezellig samen aan een grote tafel te zitten, met het gevoel of je lekker buiten in de tuin zit. Je zou dan zelfs die enorme woonkamer met grote glazen schuifdeuren weer in tweeën kunnen delen om aan de voorkant een soort rustige lounge te creëren. De hal heeft al twee deuren, dus eigenlijk herstel je daarmee de oorspronkelijke situatie.

In de keuken is een deur naar de tuin en een tweede deur naar de ruime kelders: twee ruimten, waarvan de kleinere dient als stookhok en de andere (ongeveer 3x4 meter) ruimte biedt voor proviand, of een fikse wijnvoorraad.
Boven zijn twee verdiepingen met op één hoog drie slaapkamers. De ouderslaapkamer met balkon heeft een eigen extra ingang naar de badkamer met douche en toilet. De andere twee slaapkamers hebben elk een wastafel. Alle drie deze slaapkamers zijn voorzien van grote inbouwkasten, dus je hebt echt plenty kastruimte.

De tweede verdieping bestaat voor ruim de helft uit ‘overloop’. Daarnaast zijn er drie ongeveer even grote slaapkamers, weer allemaal met eigen wastafel en veel ramen over de hele gevel. De binnenwanden op deze verdieping hebben geen dragende functie. Dus als je wilt, kun je deze verdieping geheel naar eigen wens herinrichten. Bijvoorbeeld door er twee heel grote slaapkamers en een luxe badkamer te maken? Of zelfs door een extra slaapkamer en een badkamer toe te voegen. Overigens is er ook nog een vlizotrap naar een praktische bergzolder, met super veel ruimte voor alles wat je maar zelden nodig hebt.
Over bergruimte gesproken… vergeten we bijna nog de garage, achter in de grote groene tuin met veel volwassen struiken en bomen. Aan de voorkant is een kanteldeur en er is nog een schuifdeur aan de zijkant. Met 6 x 4,5 meter biedt de garage voldoende plek voor een bijzonder grote auto. Maar je kunt er natuurlijk ook een hele batterij fietsen stallen.

Waarom wil je hier wonen?
Onze fantasie slaat altijd een beetje op hol als we zo’n geweldig huis zien met veel potentie. Je kunt het helemaal naar je eigen smaak renoveren en herindelen. Zie het als een blanco canvas voor het schilderij van jouw leven. Waarbij werken aan huis of een uitgebreid gezin geen enkel probleem vormen. Het staat bovendien in een populaire en kindvriendelijke buurt met een gunstige en groene ligging. Pal bij het Zuiderpark, natuurgebied de Bossche Broek voor heerlijk wandelen en fietsen, diverse (sport)verenigingen en de Zuiderplas. Bovendien dicht bij het centrum en de toegangsweg tot de A2.

Interesse?
In deze buurt komt maar zelden een geheel vrijstaande woning beschikbaar. Neem vooral contact met ons op, dan regelen we snel een bezichtiging.

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF