Home > Referenties: verkocht > Graaf van Solmsweg 79 's-Hertogenbosch
  • Verkocht

's-Hertogenbosch, Graaf van Solmsweg 79

Droom jij van wonen in een ruim huis met een fijne tuin en uitzicht op het water? Het kan! Hier geniet je van landelijke rust, statig voorbij varende schepen en een heerlijke groene omgeving. En dat alles op korte fietsafstand van ’s-Hertogenbosch centrum.

’s Ochtends komt de zon op boven de rivier de Dieze, met schitterende reflectie in de voorkamer of het kantoor. ’s Middags en ‘s avonds geniet je van zon én schaduw in de prachtige groene achtertuin. Op de veranda, het terras, of lekker beschut onder het bladerdak van de vijgen- en de walnotenboom. 100% vakantiegevoel en ‘joie de vivre’ gegarandeerd. Een droom? In ieder geval één die werkelijkheid kan worden, hier in het prachtige dorp Engelen.

Nu wat betreft de woning zelf. De basis staat op de fundamenten van een woning uit 1859. Het huis is compleet verbouwd in de jaren 90 en is nu toe aan de liefderijke zorg van een nieuwe generatie. Je kunt ervoor kiezen om uitsluitend de begane grond te bewonen, met een grote slaapkamer en badkamer beneden, en bijvoorbeeld een luxe open woonkeuken aan de serre. Maar de kapverdieping biedt nog veel meer mogelijkheden. Daar is ruimte voor nog drie flinke slaapkamers met walk in closet en uitzicht op het kanaal of de achtertuin. Plus een extra badkamer, waarvoor de aan- en afvoerleidingen al voorzien zijn. Zie hiervoor de schetsen van onze architect, bij de foto's. Zo kan dit dus ook een heerlijk ruim gezinshuis worden, al dan niet met kantoor aan huis.

Wonen en werken tegelijk? Ook daarvoor is deze woning uitstekend geschikt. Sterker, het was vroeger ooit een huisartspraktijk, later aangepast tot seniorenwoning. Je kunt bijvoorbeeld de voorkamers reserveren als wachtkamer en praktijkruimte, en achter en boven wonen. Of je kunt optimaal gebruik maken van de ruime tuin en daar een extra bedrijfsruimte realiseren. De tuin is namelijk óók bereikbaar via de achterzijde, en wel door een brede, elektrisch bediende poort aan de openbare weg. Daar kan dus eventueel een volledig onafhankelijk kantoor, een kunstenaarsatelier of een praktijkruimte komen.

De plattegronden laten zien dat er nu beneden drie kamers plus een serre en boven een riante voorzolder en een grote open zolderruimte zijn. Maar eigenlijk moet je hier letterlijk en figuurlijk ‘doorheen kijken’ en de kansen zien. Je kunt binnen de muren van dit pand met een extra investering een prachtige, heerlijk ruime en super moderne woning realiseren met grote tuin, eventueel atelier of praktijk aan huis en tot wel vier slaapkamers. Dit alles in een zeer natuurlijke omgeving met de gezelligheid van een dorp, de rust van het platteland en toch vlakbij hartje ‘s-Hertogenbosch.

Deze woning is namelijk heerlijk gelegen net ten Noorden van ’s-Hertogenbosch. Aan een rustige weg, vooral bekend als fietsroute. Vlak in de buurt ligt het Vlacieparkje met waterplas, speeltuin en dierenverblijf. De supermarkt is maar vier minuten op de fiets. Voor ontspanning liggen diverse sportaccommodaties (golf, tennis, padel, voetbal, watersport) en het natuurgebied Engelermeer op makkelijke fietsafstand. Overigens telt Engelen twee basisscholen, waaronder kindercentrum Matrix (onderwijs en buitenschoolse opvang) en een Jenaplanschool; beiden op tien minuten lopen.

Even de stad in? Het bruisende centrum van ’s-Hertogenbosch is makkelijk te befietsen, en met de auto sta je in tien minuten midden in het centrum. Wil je verder weg? Binnen een paar minuten rijd je op de ringweg en vervolgens is het 35 minuten naar Eindhoven campus en 40 minuten naar het centrum van Utrecht. Al kunnen we ons goed voorstellen dat je net zo lief thuis blijft. Genieten van de rust, de zonnige serre, achtertuin en het fantastische uitzicht over het water aan de voorkant.

Te koop staande huizen