Home > Referenties: verkocht > Leunisdijk 24 Esch
  • Verkocht

Esch, Leunisdijk 24

Vakantie in Frankrijk? Hier blijf je gewoon lekker thuis!
Een verborgen groene parel in centrum Esch!

“Het is soms net of je in Frankrijk zit”, zeggen de huidige bewoners. Het is namelijk een heerlijk huis met een fantastische tuin met zwembad en een grote veranda, waardoor je de gehele zomer buiten leeft.
Het huis uit 1930 is de afgelopen 18 jaar volledig gemoderniseerd en voorzien van allerlei comfortverhogende elementen. Met een complete interne verbouwing in 2003, een carport in 2004, een gastenverblijf en zwembad in 2007 en een terrasoverkapping in 2012. De slaapkamers zijn vernieuwd in 2015, en in 2019 kwam er een nieuwe pvc-vloer in de woonkamer. In 2020 heeft het zwembad een nieuw solar roldek gekregen én een automatische chloor en ph regelaar. En dit jaar is er een nieuwe Cv-ketel geplaatst in de woning. Al dit comfort dragen zij nu over aan de nieuwe eigenaar. Ben jij dat misschien? Maak kennis met deze verborgen groene parel in het lieflijke centrum van Esch.

Verstopt tussen de tuinen
In eerste instantie is het even zoeken, want het huis ligt een beetje achteraf aan een oprit naast het terras van een gezellig eetcafé aan de Leunisdijk. En nee, daar heb je totaal geen last van, want hier speelt het leven zich áchter het huis af. Het is eerder een voordeel dat je af en toe bij de zeer vriendelijke buren een broodje kunt gaan eten of een ijsje halen. Sowieso is iedereen aardig in Esch. Via de met een app bedienbare poort (die je dus al ruim voor aankomst open kunt zetten) bereik je de dubbele carport, verstopt achter een heg. Door twee heggen met een stukje overlap is er totaal geen inkijk vanaf de voorkant.

Alle ruimte voor ontspannen, eten en… slapen
Tegenover de carport is de voordeur naar een lichte hal met toegang tot een toilet, een garderobe en een ruime voorraad-, waskamer. Hier zijn ook deuren naar de eetkeuken en de woonkamer. De zeer ruime woonkamer met gezellige houtkachel biedt ruimte aan een grote tafel en een comfortabele zit- en TV-hoek. Op de grond een warme eikenkleurige en onderhoudsarme pvc-vloer. De keuken en eetkamer vormen een L waarbij het eetgedeelte met openslaande deuren uitkijkt op het grote overdekte terras, het zwembad en de tuin. Op de vloer liggen makkelijk schoon te houden donkere leistenen. De keuken heeft een landelijke uitstraling, met de robuuste gootsteen, granieten werkblad en afzuigkap in een klassieke schouw. Natuurlijk is er een zespits gasstel, met een grote hete luchtoven en een flinke koel/vries-combinatie. Hier beneden is bovendien ook een tweepersoons slaapkamer, waar het in de zomer lekker koel blijft, door de dikke muren.

Slapen onder de kap
Op de goed geïsoleerde eerste verdieping vinden we een grote overloop, twee zeer ruime slaapkamers (voorheen waren het er drie, en dat is eventueel weer te herstellen), een walk-in closet en een badkamer. De slaapkamer aan de voorzijde heeft een stoere uitstraling met een betimmering van steigerhouten planken. De ruimte bestaat uit twee delen met een slaapgedeelte tegen de voorgevel en een zit/studeerkamer onder een dakraam. De slaapkamer aan de achterkant heeft eveneens twee ramen in de pui, die uitkijken op de tuin en het zwembad. Er is een niveauverschil met in dit geval een slaap/studeer- en een zitgedeelte. Beide slaapkamers hebben airconditioning, dus het is er ook in de zomer heel goed uit te houden. Hierboven is ook de spic & span onderhouden badkamer met bad, separate douche en twee wastafels.

Buitenleven, bijna het hele jaar door
Om terug te komen op het vakantiegevoel dat deze voormalige boerenwoning oproept… neem even plaats op het ruime overdekte terras aan de achterzijde, direct aan de keuken. De overkapping is opvallend hoog en aan drie zijden beschut. In het dak zijn royale ramen aangebracht zodat het ook op minder zonnige dagen lekker licht is. Je zit hier pal aan het zwembad met uitzicht op de fraaie en onderhoudsarme tuin, met onder meer een moerbeiboom, een kersenboom en feeërieke sfeerverlichting.
Er zijn verschillende zitjes, waaronder eentje in de volle zon, naast het verwarmde zwembad (8x4m), en een ander in schaduw, bij de ingang van het gastenhuisje.

Gastenhuisje?
Jazeker, de overkapping in L-vorm wordt afgesloten door een complete ‘gîte’, nu in gebruik als chill room maar ook prima te gebruiken als kantoor, als separaat gastenverblijf of als extra slaapkamer voor een héél blije onafhankelijke puber. Bijna volledig self supporting! Het huisje heeft namelijk een eigen badkamer met wc, een in 2021 vernieuwde cv-installatie en alle aansluitingen. Verder vinden we in de diepe achtertuin achter een rij leibomen nog een fietsenhok en een tweede huisje met elektriciteit en water, handig voor opslag van tuinmeubels en winterbanden en dergelijke. Verstopt achter dit huisje vindt de robotmaaier steeds zelfstandig zijn oplaadstation.

Tijd voor een opsomming
Er zijn zó veel comfortverhogende snufjes in en om dit huis, dat we ze even voor je op een rijtje hebben gezet. Daar gaan we:
• tado˚-systeem met app voor slimme klimaatbeheersing (tado.com)
• airco op de eerste verdieping
• wifi-versterker op het terras
• robot-maaisysteem, aangelegd door Garden Robotics BV
• overal water en elektriciteit, tot vér achter in de tuin
• eigen bron met pomp voor zwembad en tuin
• automatische beregeningsinstallatie
• ingegraven trampoline
• elektrische poort met app
• automatische chloor en ph regeling zwembad

Meer over Esch
Stel, je valt als een blok voor deze compleet gemoderniseerde woonboerderij. Waar kom je dan terecht? Hoe is wonen in Esch? Als specialist in de betere huizen rond Vught kunnen wij je vertellen dat Esch een bijzonder fijne woonomgeving biedt. Je woont hier landelijk, maar niet afgelegen. Het is bijvoorbeeld maar twee minuten lopen naar de Spar supermarkt. Verder is er in Esch een basisschool en een bloeiend verenigingsleven met onder meer een zangkoor en blaaskapel, voetbal- en tennisclubs, een klein haventje, een pannenkoekenhuis. De mensen zijn hier open en gastvrij en het contact met de buren is zeer aangenaam. Verder ligt Esch natuurlijk prima ten opzichte van de A2 (5 minuten naar de oprit Boxtel Noord). Het is 13 minuten rijden naar het centrum van Vught en met 17 minuten sta je in het hart van bruisend Den Bosch!

Snel een kijkje nemen?
Dit is nu typisch zo’n woning die je moet beleven om je te overtuigen van de rustige ligging en de idyllische sfeer aan de achterzijde. Een ideale woning voor een gezin met jonge kinderen of voor een stel dat graag gasten ontvangt en eventueel ook wil werken aan huis. Bezichtigen? Dat is ‘simple comme bonjour’! Neem contact op, dan regelen we snel een rendez-vous.


ENGLISH VERSION

Holiday in France? If you live here, you’ll want to stay at home!
A hidden gem in the centre of Esch.

“Sometimes, it’s just like being in France”, say the current owners. In this stunning property with fabulous garden with heated swimming pool and large veranda, you can spend the whole summer outdoors.

Built in 1930, over the past 18 years the house has been completely modernized and equipped with all kinds of modern-day comforts, with a total internal renovation in 2003, the addition of a car port in 2004, a guest wing and swimming pool in 2007 and terrace roof in 2012. The bedrooms were refurbished in 2015 and a new PVC floor laid in the living room in 2019. In 2020 the swimming pool was fitted with a new retractable solar cover and an automatic chlorine and pH regulation system. And, this year a new central heating boiler was installed. All this comfort will now be passed on to the new owner. Could that be you? Take a look at this hidden gem in the charming centre of Esch.

Tucked away between the gardens
At first glance, the house isn’t easy to find, being set back from the road, down a driveway next to the terrace of a cosy café. There’s no need to worry about having a café as your neighbour, since in this property, everything happens to the rear of the house. What’s more, thanks to two overlapping hedges, the entire property and plot is fully concealed from the front side. Anyway, being able to pop next door for a quick bite to eat or an ice cream with your friendly neighbours could be seen as a plus point!

An abundance of space for relaxing, eating and… sleeping
Via the entrance gate, operated via an app, you reach a double carport, hidden behind a hedge. Opposite the carport is the front door of the house, which opens into a light and airy hall with downstairs toilet, a coat closet and a spacious pantry/laundry room. There are also doors to the kitchen-diner and the living room. The enormous living room, with low maintenance, warm oak-coloured PVC flooring, has a cosy wood burning stove and ample space for a large table and a comfortable seating and TV area. The L-shaped kitchen and dining area have sleek, dark slate flooring, with French doors leading from the dining area out to the large, covered terrace, the swimming pool and the garden. The kitchen has a country feel, with robust, heavy-duty sinks, granite work tops and an extractor within a classic chimney breast. There is a six-burner gas hob with large fan oven and spacious fridge-freezer.
Also on the ground floor is a double bedroom, which stays nice and cool in the summer thanks to the thick walls.

The first floor
On the well-insulated first floor is a large landing, two huge bedrooms (formerly three; the third bedroom could be reinstated), a walk-in wardrobe and the family bathroom. The bedroom at the front of the house has a stylish, robust look, with scaffold board woodwork. The space is divided into two, with the sleeping area at the front and a sitting/study area behind, under a skylight. The rear bedroom is split-level, with a sleeping/study area and separate sitting area and a view across the garden and the swimming pool. Both bedrooms are fully airconditioned. The family bathroom is in top-notch condition and has a bath, separate shower a toilet and two wash basins.

Outdoor life, virtually all year round
To return to the holiday feeling that this former farmhouse evokes… take a seat on the large, covered terrace to the rear of the house, adjacent to the kitchen. The terrace is sheltered on three sides, with the terrace roof strikingly high and incorporating large skylights so that it’s always nice and light, even on less sunny days. The terrace is right next to the swimming pool, with a view across the pretty, low-maintenance garden which includes a mulberry bush, cherry tree and atmospheric fairy lights.
There are various additional seating areas, including one in the full sun, next to the swimming pool (8 x 4 metres), and another in the shade, near the entrance to the guest wing.

Guest wing
The property includes a complete annex, currently being used as a chill-out room but which would also make an ideal office or a separate guest wing. It could also serve as extra accommodation for one very happy, independent teenager! The annex has its own bathroom with toilet and a central heating system (replaced in 2021) with all the connections you would expect.

In the long rear garden, behind a row of espaliers, is a bicycle shed and another small outbuilding with electricity and water, useful for storing garden furniture, winter car tyres etc. Behind this outbuilding is the charging point for the autonomous robot mower.

To summarize
In and around this house are a multitude of comfort-enhancing features:
• tado˚ system with app for smart climate control (tado.com)
• air-conditioning on the first floor
• Wi-Fi booster on the terrace
• robot mowing system, installed by Garden Robotics BV
• water and electricity throughout the property, deep into the garden
• own borehole with pump for swimming pool and garden
• automatic irrigation system
• sunken trampoline
• electric entrance gate with app
• automatic chlorine and pH regulation in swimming pool

More about Esch
So, what’s it like to live in Esch? As specialists in prime real estate in the environs of Vught, we can wholeheartedly say that Esch offers a fantastic living environment. It’s rural, but not remote, with the Spar supermarket just a two-minute walk away, for example. Esch has a thriving local community, with a primary school, a choir, a brass band, football and tennis clubs, a small inland harbour and a pancake restaurant. The locals are friendly and welcoming, with great neighbourly relationships. Esch is also ideally located for access further afield, just a five-minute drive from the A2, 13 minutes from the centre of Vught and 17 minutes from the bustling heart of Den Bosch!

Come and take a look!
This is one of those properties that you have to see for yourself to truly appreciate the quiet location and the idyllic ambience to the rear of the house. A perfect home for a family with young children or for a couple who love to entertain and may also want to work from home. Would you like to arrange a viewing? That’s ‘simple comme bonjour’! Contact us, we’d be delighted to show you around.

Te koop staande huizen