Home > Referenties: verkocht > Zonnebos 9 Vught
  • Verkocht

Vught, Zonnebos 9

Op toplocatie in de groene villawijk van Vught beschut wonen en werken in een autoluw en kindvriendelijk hof

Verscholen in Vughts populaire villawijk (driehoek Middelstebaan, Lekkerbeetjenlaan, Zonneweilaan) vind je Zonnebos, een kleinschalig hof met een dertigtal geschakelde huizen rond een parkje. Op nummer 9 staat deze ruime en verrassende gezinswoning in uitstekende staat mét tuin op het zuiden. Dit in 1980 gebouwde huis is - met zijn vier slaapkamers en een ruim en licht kantoor - ideaal voor een gezin of een stel met behoefte aan veel ruimte. Opvallend is de speelse indeling. Dankzij de verschillende dakhoeken hebben de slaapkamers hoge, schuine plafonds en dat geeft het huis een speels gevoel.

Fijne locatie met alles in de buurt
Deze plek is vooral aantrekkelijk door de perfecte ligging in een lommerrijke wijk tussen de villa's. Je woont hier op korte wandelafstand (300 meter) van een uitgestrekt natuurgebied, met onder meer de Vughtse Hei, het bos en de IJzeren Man met zijn meertje en speelstrand. Ook voor school en werk is alles uitstekend bereikbaar. Scholen en sportclubs op 5 minuten fietsen, het winkelcentrum en supermarkten bevinden zich ook in de directe nabijheid. Met de auto zit je binnen 5 minuten op de snelweg naar de rest van Nederland.

Kom binnen!
Entree in een portaal met natuurstenen vloer. Links een deur naar de WC, rechts een deur naar de hal. De hal is de verkeersruimte van het huis en geeft toegang tot de keuken, de zitkamer, de bijkeuken en trap naar boven. Er is ook een entree via de voormalige garage. Deze doet nu dienst als waskamer/bijkeuken, fietsenstalling en berging, met bovendien een grote bergvliering, bereikbaar met een houten trap.

Een rondje begane grond
De benedenverdieping bestaat uit verschillende ruimten rond het centrale trappenhuis. Daar kun je dus ook echt omheen lopen. Het rondje in het kort: Vanuit de hal loop je naar rechts de L-vormige keuken in en kan je doorlopen naar de eetruimte aan de tuinkant. Verder naar links kom je in het zitgedeelte, welke zich ook aan de tuinzijde bevindt. Verder vinden we in de ruime living toegang tot het lichte en ruime kantoor en een tweede deur terug naar de centrale hal.

Meer informatie over de ruimten
In de keuken ligt een mooie leistenen vloer met vloerverwarming, het werkblad is van donker composiet en hij is voorzien van alle moderne apparatuur die je zou verwachten. Een magnetron, heteluchtoven, 5-pits kooktoestel op gas, vaatwasser en zo'n heerlijke Quooker. Veel bergruimte in lades en een keurige geïntegreerde grote koelkast. In de keuken is ook de toegang tot de voorraadkast/kelder onder de trap. Heel plezierig om hier de voorraad boodschappen, de vriezer en de wijn/dranken op te bergen. Verder heeft de keuken een bar, waar je kunt genieten van de krant met een kopje koffie.
De rest van de leefruimte is voorzien van een robuuste écht eiken plankenvloer.
De eetkamer heeft een schuifpui naar het terras, deels overdekt door het balkon van de ouderslaapkamer. In het aanpalende zitgedeelte kijken ramen aan twee zijden uit op het terras én op de tuin en kun je genieten van een sfeer verhogende open haard. Achterin de zitkamer is de entree naar het kantoor, dat een deur en een raam naar de gang heeft. Wat hier opvalt is het vele natuurlijke licht dat binnen valt via een lichtstraat in het plafond. Bijzonder prettige werkplek.

De eerste verdieping
In alle slaapkamers ligt uniform topkwaliteit houtkleurig laminaat. De ouderslaapkamer heeft ramen aan de tuinkant en een deur naar een balkon op het zuiden. Een airco-unit (2020) zorgt voor de nodige koelte in de zomer. Het hoge, schuine plafond geeft iets knus aan deze kamer. Datzelfde geldt overigens voor de twee andere slaapkamers, speels ingedeeld en met mogelijkheid om verschillende niveaus te creëren. De slaapkamer aan de voorzijde heeft ook een balkon met zicht op het hofje.

De zolder met studio-appartement
Speciale vermelding verdient de zolder, waar zich een ruime vierde slaapkamer bevindt. Achter een geïsoleerde ruimte zit de technische installatie en tevens opbergmogelijkheden. Dit zolder-appartementje met wastafel is momenteel in gebruik door een au pair, maar zou ook het favoriete domein voor een tiener kunnen zijn. Of wellicht wil je hier een speel- en TV-kamer creëren?

Het sanitair in vogelvlucht
Naast de WC op de begane grond vinden we op de eerste verdieping een badkamer met bad en dubbele wastafel, een separaat WC en nog een 2e kleine badkamer met een wastafel en een douche. De slaapkamer op de zolder heeft zijn eigen wastafel.

Buiten spelen!
Voor de kinderen valt er van alles te beleven. In de eigen tuin, gelegen op het zuiden, is er een speelhut met glijbaan, aangebouwd tegen het schuurtje voor het tuingereedschap en de terrasmeubelen. Ook is er een ingegraven trampoline, favoriet bij de huidige bewonertjes en hun bezoekende vriendjes. Verder kun je hier in deze autoluwe wijk veilig op straat spelen, bijvoorbeeld door de weg rond het centrale parkje te gebruiken als skelter- of stepcircuit. Vanuit de keuken is het makkelijk toezicht houden terwijl er wordt gekookt of een kopje koffie wordt gedronken. Het Zonnebos is een leuke mix van jonge gezinnen, gezinnen met pubers (ideaal voor het oppassen) en bewoners van het eerste uur.

Te koop staande huizen