Home > Referenties: verkocht > Oude Baan-Oost 141 Rosmalen
  • Verkocht

Rosmalen, Oude Baan-Oost 141

De zoete inval... ideale woning voor levensgenieters en hun naasten.
Prachtige plek midden in de natuur, maar dicht bij alle voorzieningen. Een ideaal huis om met een groot gezin of zelfs meerdere generaties te wonen en te genieten van het leven en goed gezelschap. De mogelijkheden zijn legio!

Droom je van een heerlijk eigen huis met verwarmd zwembad in het bos? Een ontmoetingsplaats waar ouders, kinderen en hun vrienden zich altijd welkom voelen? Waar je gezellig kunt borrelen en barbecuen aan de oever van je eigen vijver? In alle rust, midden in de natuur en toch op zo'n 10 minuten van alle faciliteiten?
Of wil je graag de ruimte voor een groot atelier, een kantoor of een praktijk aan huis, met eventueel de mogelijkheid cliënten te ontvangen? In een zeer rustgevende, idyllische omgeving? Lees dan aandachtig dit aanbod, want deze woning heeft álles wat je je maar kunt wensen.

De omgeving: natuurlijk weldadig
Op deze plek zou je bijna een wellness center verwachten. Het terrein ligt aan de rustige Oude Baan Oost, achter een wal die het huis aan het gezicht onttrekt, en is bereikbaar via een soort bospad. Het huis ligt aan de rand van een grote, parkachtige tuin met volwassen bomen, een vijver vermomd als bosven, een speels glooiend gazon, een moestuin en een groot verwarmd zwembad van 12x6 meter met een groot overdekt terras met buitenkeuken en open haard. Tevens is er daar een technische ruimte met omkleed cabine voor het zwembad en 2 ruimtes voor de tractor en tuin gereedschap aanwezig.

Vanuit het huis of vanaf het overdekte, beschutte terras kun je de vosjes in de tuin zien spelen en grote roofvogels zien jagen. En er zijn in geen velden of wegen buren te bekennen. Ondanks die arcadische ligging fiets je toch in vijf minuten naar de dichtstbijzijnde basisschool, in tien minuten naar het gezellige centrum van Rosmalen en in een half uur naar het NS Station Den Bosch (15 minuten met de auto).

Woning met bijgebouw: legio mogelijkheden
Dit is een ideaal gezinshuis, dat volgens de huidige bewoners altijd een 'zoete inval' is geweest. Een feest voor de kinderen en hun vrienden, ook al vanwege de avontuurlijke indeling van de tuin en het luxe zwembad. En door de ruimte in het huis. Je loopt elkaar niet gauw in de weg. De woning bestaat uit twee delen. De oorspronkelijke hoofdwoning en een recenter in L-vorm aangebouwd royaal bijgebouw.

Het 'oude' huis
Opvallend aan het oorspronkelijke huis is dat het pannendak onlangs geheel is vervangen door een gloednieuw zogenaamd 'felsdak', dat bestaat uit een isolatielaag met een dakbedekking van roestvrij staal met een matte coating. Dit geeft het huis een moderne uitstraling en is bovendien zeer onderhoudsarm. De indeling van het huis is als volgt:

Begane grond
De officiële entree, bereikbaar via een pad van natuurstenen in het gazon, bestaat uit twee glazen deuren naar een mooie hal met zwart-witte bloktegels. Hier is ook een gastentoilet. De hal leidt naar de ruime living. Er is een zitgedeelte met imposante open haard en een vide met zicht op de mezzanine. Onder de overloop is een ruim eetgedeelte, prima geschikt voor een groter gezelschap. Hier zijn ook openslaande deuren naar een overdekt terras aan de 'binnenkant' van de gebouwen in L-vorm. Naast de eethoek is de sfeervolle, landelijke keuken met weer dezelfde blokken-tegelvloer als in de hal, een groot gasfornuis en veel werk-, afleg- en kastruimte. In het verlengde van deze keuken ligt een serre-achtige eetkamer, met veel licht door de grote ramen. Alsof je in de natuur zit te ontbijten.

Slapen en fitness op de begane grond
We blijven in het hoofdgebouw, waar aanpalend aan de woonkamer op de begane grond ook een doorgang is naar de grote 'master bedroom'. Deze heeft dubbele deuren naar de tuin, een eigen ruime badkamer met een groot bad in chique houten ombouw, een aparte douche en toilet. Plus een royale 'walk-in closet' met veel vaste kasten en opnieuw een raam naar de tuin. Verder zijn er op de begane grond nog een fitness-kamer en een intieme, afsluitbare antichambre. Een fijne plek voor de kinderen om te spelen en TV te kijken zonder de gesprekken in de woonkamer te storen.

De verdieping: luxe en rust
Vanuit de hal tussen woonkamer en master bedroom gaat een trap naar de mezzanine met RVS balustrade. Een lekker lichte plek met grote dakramen en een zithoek. Vanuit deze overloop zijn drie slaapkamers te bereiken. Er is op de verdieping een ruime badkamer met douche en veel bergruimte, deels onder de dakschuinte.

Het 'nieuwe' huis
Terug naar beneden. Via de keuken en de eetkamer loop je naar de hal met garderobe van het jongere bijgebouw. Overigens wordt deze tweede entree veel vaker gebruikt dan de hoofdingang. Ook al omdat hij vlak naast het fietsenschuurtje ligt. Rond deze entree zijn verschillende nutsruimten gegroepeerd: een waskamer met aansluitingen voor wasmachine en droger en tevens een extra ijskast, spoelbak en vaatwasser ter ondersteuning van grote diners en partijen, een CV-hok, een berging en een garage/workshop. Verder omvat dit gebouw een lichte 'winterkamer' (de groene kamer op de foto's) met natuurstenen open haard, en een zeer ruim kantoor (herkenbaar aan de warme Siena-tinten). Er is zelfs een extra slaapkamer en een badkamer. Plus over de hele lengte een ruime bergvliering, nooit weg.

Praktijk aan huis? Of tweede generatiewoning?
Het bijgebouw is voor meerdere doeleinden geschikt, ook al doordat er een aparte, derde entree is, dicht bij de weg. Je kunt er bijvoorbeeld een zonnige praktijk van maken en de huidige logeerkamer inrichten als wachtkamer. Of een aparte woning creëren voor een jongere of oudere generatie. Om het leven te delen met toch de nodige zelfstandigheid. Enfin, laat je fantasie de vrije loop om te bedenken hoe dit huis jouw leven kan verrijken. Alles is in perfecte conditie, dus je kunt er zó in!

Brochure
Graag verwijzen wij u naar de brochure. De bepalingen opgenomen in de brochure zijn van toepassing.

Te koop staande huizen