Home > Referenties: verkocht > Berkenheuveldreef 6 Vught
  • Verkocht

Vught, Berkenheuveldreef 6

Alle privacy en rust in een ruime bungalow-villa met zwembad, dubbele garage en royale, parkachtige tuin in het geliefde villapark van Vught

Dit soort villa’s in bungalowstijl komen heel sporadisch voor. Wat deze woning extra aantrekkelijk maakt, is dat het gelegen is in een rustig gedeelte van het Vughtse villapark waar je geen last hebt van de N65 of het spoor. Het feit dat deze unieke plek al jarenlang door dezelfde familie naar volle tevredenheid bewoond wordt, zegt genoeg. Tevens biedt het de toekomstige eigenaar de kans deze villa geheel naar eigen smaak aan te passen.

Groot en zonnig perceel met zwembad
Bijzonder van deze villa, die schuil gaat achter een dichte haag rhododendrons, is dat het een van de weinige huizen is op een heel groot perceel van 1740 m2; een van de grotere percelen in het villapark. Dit grote oppervlak, gecombineerd met de zonnige ligging van de Zuidgerichte tuin, biedt alle ruimte aan een heerlijk verwarmd zwembad van 12x6 meter, dat beschikt over een automatisch filtersysteem in het belendende pool house. Het telescopische schuifdak van het zwembad houdt de warmte vast en voorkomt dat er blad in valt.

Tuin en terrassen
Nu we toch hier buiten zijn, kunnen we meteen even de tuin bewonderen. Er is een groot gazon, omzoomd met borders en veel volwassen bomen en struiken, voor optimale privacy. Direct aan het huis is een langgerekt terras op het Zuiden, van schaduw voorzien door een dubbel knikarmscherm. Je hebt hier zicht op het zwembad, zodat ook kinderen veilig kunnen plonzen.

Een rondleiding door de woning zelf
De bewoners gebruiken meestal de zijingang. Wij starten de bezichtiging echter aan de voorzijde, bij de officiële hoofdingang direct aan de eigen ruime parkeerplaats. Vanaf het looppad naast de parking bereiken we via een viertal treden de dubbele voordeur met carré-raampjes. Direct hierachter is een voorportaal.

Entree en keuken
Een tweede dubbele deur met ramen brengt ons van het voorportaal in de centrale hal met garderobe, ruim toilet en toegang tot de woonvertrekken en het slaapgedeelte. De ruimte is uitgevoerd met een eikenhouten parketvloer. Hij is verrassend ruim, voor een hal. Er staat zelfs een eettafel in. Rechtsaf en direct weer rechtsaf komen we in de keuken. Deze heeft een L-vorm. Aan één zijde is een Siematic inbouwkeuken met een natuurstenen werkblad en uitzicht op het bordes en de entree aan de voorkant. Aan de andere kant een eetgedeelte, met uitzicht op de tuin. In deze kook/eetruimte ligt een mooie travertin stenen vloer.

Wonen en slapen
Vanuit de hal rechts vinden we de woonkamer met grote open haard en wandvullende schuifpui naar het terras. Je kunt hier het hele jaar door genieten van de tuin. Twee treden leiden omhoog naar de bibliotheek annex kantoor. Dit ruime vertrek is uitgevoerd met fraaie eikenhouten visgraat parketvoer en heeft eveneens zicht op het zonneterras en het zwembad.
Vanuit de hal kunnen we ook naar de slaapvertrekken. Er zijn in totaal drie grote slaapkamers, elk met voldoende ruimte voor tweepersoons bedden en met strakke eikenhouten laminaatvloeren. De ouderslaapkamer heeft een grote inloopkast en een eigen badkamer met toilet, dubbele wastafel, bad en vloerverwarming. Van de overige twee slaapkamers heeft er één een kast met daarin een wastafel. De andere slaapkamer heeft direct toegang tot de tweede moderne badkamer met toilet, douche, wastafel en vloerverwarming.

Garage en berging
Het huis heeft ook nog een garage, met ruimte voor twee auto's en wat fietsen, en een bergvliering. Verder telt het huis een aparte wasruimte met drie vaste kasten en veel bergruimte. Het mag duidelijk zijn dat dit een zeer royaal huis is.

Is dit huis geschikt voor jou?
Dit lijkt ons een prima woning voor een gezin met kinderen, die zowel achter als rond het huis veilig kunnen spelen, ook al omdat alles zich op de begane grond afspeelt. Het is ook een levensloopbestendig huis, want al zijn er wat kleine hoogteverschillen, alle ruimten zijn (ook) zonder trappen bereikbaar. Het is een perfecte plek voor mensen die (deels) thuis willen werken, met de mogelijkheid een thuiskantoor in te richten. Wie elders in Brabant of zelfs in de Randstad wil werken, vindt hier eveneens een goede basis, want de grote verbindingswegen zijn in een paar minuten bereikbaar.

Te koop staande huizen