Home > Referenties: verkocht > Theerestraat 105 Sint Michielsgestel
  • Verkocht

Sint Michielsgestel, Theerestraat 105

15000m2 land met vrij uitzicht.
Staat hier straks jouw droomhuis?

Waar vind je nog een bouwperceel van 1,5 hectare met onbelemmerd zicht over de landerijen? Een plek om precies dát huis neer te zetten dat past bij hoe jij je leven wilt inrichten? Deze unieke kans ligt hier aan de Theerestraat, net buiten de dorpsgrenzen van Sint Michielsgestel en nabij de buurtschap Halder en richting Vught.

Hoe wil jij wonen?
In dit landschap past een redelijk traditionele woning met een boerderij-achtige uitstraling, en zo staat het ook in het bestemmingsplan. Maar wat de indeling betreft kun je natuurlijk naar hartenlust improviseren. Droom je van een enorme woonkamer met vloerverwarming, manshoge open haard en 'kathedraal-plafond? Kan. Een grote garage in de kelder voor je collectie klassieke auto's? Prima. Een badkamer met eigen stoombad en sauna? Neem gerust de ruimte. Een grote glazen pui met terras en zwembad op het Zuidwesten met een uitzicht waar geen einde aan lijkt te komen? Geen probleem.

Wat mag je hier bouwen?
Het hoofdgebouw mag in totaal 750m3 inhoud omvatten, wat neer komt op ongeveer 200m2 woonoppervlak over twee verdiepingen. De goothoogte mag maximaal 6 meter zijn en de nokhoogte maximaal 10 meter. Je mag dus hier dus spreken voor een behoorlijk grote woning. Eventueel met aanvullend een kelder over het totale oppervlak, zolang dit maar geen officiële verblijfsruimte is (een garage mag bijvoorbeeld wel).

Daarnaast mag je een al dan niet belendend bijgebouw plaatsen van circa 200 m2 grootte over één verdieping, een goothoogte tot 3,5 meter en een nokhoogte tot 6 meter. Het bijgebouw moet dus lager zijn dan de woning en dat past uitstekend bij het landelijke beeld van een boerderij met stal. Je kunt dit bijgebouw bijvoorbeeld gebruiken voor opslag, fitness, een (deels) inpandig zwembad of als onderkomen voor een bedrijf aan huis

Jouw fantasie en de bestemmingsplannen
Als je bepaalde wensen hebt over de precieze indeling en gebruiksdoelen van jouw droomhuis, dan kun je die toetsen aan het bestemmingplan. Dat vind je via de links onder het kopje 'Plattegronden'. Daar is ook te zien op welke plek je precies mag bouwen, binnen de grenzen van je eigen perceel.

Waarom wil je hier wonen?
Het is tamelijk zeldzaam om in ons dichtbevolkte landje nog een perceel van 1,5ha te kunnen bemachtigen, met rondom groen, een mooi groepje stevige, volwassen bomen, indrukwekkende vergezichten plús de mogelijkheid een flinke woning te laten bouwen.

Je woont hier landelijk, maar toch niet 'in the middle of nowhere'. De verbindingen zijn uitstekend: vanaf je eigen grote oprit rijd je over de Theerestraat (maximum 60km/u) in drie minuten naar de A2, in vier minuten naar de winkels in St. Michielsgestel, in tien minuten naar het winkelhart van Den Bosch en in 25 minuten naar Eindhoven-centrum. Amsterdam Zuidas is met de auto 1 uur rijden. De trein van Den Bosch naar Amsterdam CS doet er ongeveer even lang over.

Ter plekke kijken? Neem contact op.
Het formaat van een perceel van 1,5 hectare besef je eigenlijk pas als je er middenin staat, of er omheen wandelt. Bel of mail ons om een afspraak voor een bezichtiging te regelen. Dan kan je zien hoe mooi je hier je droomhuis kan realiseren.

Te koop staande huizen