Home > Referenties: verkocht > Loonsebaan 129 Vught
  • Verkocht

Vught, Loonsebaan 129

Toplocatie! Verrassend ruime en moderne villa met veel licht en een heerlijke tuin, pal tegenover de Vughtse Heide.

Wie op zoek is naar een fraaie villa met tuin in een betere wijk in Vught, kijkt steeds vol verwachting uit naar nieuw aanbod in het oude 'Villapark'. Deze villa, oorspronkelijk opgetrokken in 1971 en heel mooi onder moderne architectuur uitgebouwd in 1995, is echt een buitenkansje. De eigenaar woont hier al 25 jaar en heeft het al die tijd uitstekend onderhouden en regelmatig gemoderniseerd. Qua constructie, architectuur en ligging voldoet het aan alle basiseisen voor een actief en harmonieus gezinsleven.

De ligging
De woning ligt aan de bomenrijke Loonsebaan. Enigszins teruggetrokken, en daardoor niet te dicht bij het brede fietspad en de weg. Aan de overkant ligt de Vughtse Heide. Overburen zijn er dus niet. Het perceel is met circa 1200 m2 naar moderne maatstaven royaal te noemen. Daardoor is er aan de achterzijde voldoende ruimte voor een flinke, moderne en rondom gesloten tuin met volwassen bomen en struiken en dus alle privacy. Het huis heeft een brede oprit en een dubbele garage. Aan de straatzijde is de gevel tamelijk gesloten. Naast de entreedeur is er alleen een raam bij de woonkamer. Het leven in dit huis speelt zich dan ook voornamelijk aan de achterkant af, waar grote raampartijen zicht bieden op de tuin.

Midden in de natuur en toch overal dichtbij
Tegenover het huis ligt al op 100 meter afstand de toegang tot uitgebreide wandelingen over de Vughtse Heide en het natuurgebied De IJzeren Man. Het tennispark Wolfsbosch ligt op 200 meter, dus op korte loopafstand, maar ook weer niet zo dichtbij dat u elke geslaagde service in de achtertuin kunt horen. Alle andere belangrijke faciliteiten, zoals lagere en middelbare scholen en de sportclubs van Vught, zijn met de fiets makkelijk en veilig binnen 5 minuten te bereiken. Met de auto is het vijf minuten naar de A2 en met de fiets is het nog geen elf minuten naar Den Bosch centrum. Eindhoven ligt op een klein half uur, Utrecht op 40 minuten en binnen een uur sta je op de Amsterdamse Zuidas. Verder vertrekt er iedere 10 minuten een trein van Den Bosch naar Amsterdam, dus ook met het openbaar vervoer is de Randstad goed te bereizen.

De woning zelf - begane grond
Bij binnenkomst heeft de woning al meteen een verrassing in petto: een hoge hal met vide naar de eerste verdieping. Door de ramen aan weerszijden van de voordeur en de dakkapel over de volle breedte is het er bovendien aangenaam licht. Twee openslaande deuren leiden naar een tussenruimte. Deze ruimte is in gebruik als TV-kamer en muziekkamer. Schuifdeuren bieden toegang tot de grote en zeer lichte woonkamer met eiken vloer en open haard. Vervolgens is er via een zithoek een doorloop naar de open keuken. Woonkamer, zitje en keuken kunnen met een relatief eenvoudige ingreep samengevoegd worden tot één grote ruimte, waarbij dan meteen de keuken kan worden aangepast aan de eisen van deze tijd. Dit in 1995 aangebouwde vertrek profiteert optimaal van grote raampartijen voor een zee van licht en vrij zicht op de fraai aangelegde tuin met waterpartij.

De woning zelf – gastenverblijf – kinderkamer
Op de begane grond is ook een ruim gastenverblijf met eigen slaapkamer en sanitair. De badkamer is gedateerd en hier ligt dus een kans om het sanitair geheel naar eigen smaak aan te passen. Het geheel is uiteraard ook geschikt als kinderkamer / chillroom of voor een live-in nanny, een ouder familielid of voor het creëren van een praktijk aan huis.

De woning zelf - verdieping
Boven zijn drie grote slaapkamers. Met wat eenvoudige ingrepen kunnen dat ook vier slaapkamers worden. Door een grote dakkapel aan de achterzijde te maken kun je ook een prachtig uitzicht over de tuin creëren. De alternatieve plattegrond van de eerste verdieping geeft deze mogelijkheden weer.
Alle slaapkamers zijn ruim en licht, met grote ramen. De ouderslaapkamer heeft bovendien een mooi balkon met zicht op de tuin. Er is op de verdieping ook een badkamer, een apart toilet en een separate ruimte voor de wasmachine en droger. De ruimtes zijn groot genoeg om iets bijzonders te realiseren.

De tuin en de garage
Zoals gezegd is de tuin riant te noemen. Het perceel is rondom afgesloten met een hoge, dicht begroeide heg, die de privacy waarborgt. In de onder architectuur aangelegde tuin met een modern vormgegeven, langgerekte waterpartij staan overal volwassen struiken en bomen. Bij het huis zijn twee terrassen, waarvan het grootste gedeeltelijk is overdekt met een beglaasd dak. Een heerlijke plek om ook tijdens wat koelere uurtjes beschut buiten te zitten. Vanuit de tuin is ook de garage bereikbaar. Deze heeft aan de straatzijde twee deuren, zodat er twee auto’s naast elkaar kunnen staan. Al zullen veel mensen de auto op de oprit laten staan, waar inderdaad ruimte genoeg is.

Welk gezin gaat in dit droomhuis wonen?
Samenvattend kunnen we stellen dat deze villa perfect is voor een gezin of een jong koppel, eventueel in combinatie met een praktijk aan huis. Het is een liefdevolle, moderne en lichte villa waar een nieuwe generatie met heel veel plezier kan opgroeien.

Bezichtigen? We regelen het.
Interesse in een bezichtiging van deze geweldige villa op een van de toplocaties van Vught? Bel of mail ons.

Te koop staande huizen