Home > Referenties: verkocht > Bloeymanstraat 8 Helvoirt
  • Verkocht

Helvoirt, Bloeymanstraat 8

Een vrijstaande villa, ontworpen in de bijzondere Bossche School architectuur, gelegen aan een mooie laan in Helvoirt en met een fantastische en privé gelegen tuin.

De villa heeft een entree met een dubbele openslaande voordeur, een woonkeuken met dubbele openslaande deuren naar de achtertuin en aansluitend een bijkeuken, een ruime living met open haard en dubbele openslaande deuren naar de voortuin, een souterrain met twee ruime kamers, een open haard, een wijnkelder, een stookruimte en aansluitend een berging. Het souterrain is te gebruiken als multifunctionele ruimte en/of kinder- of loungekamer en is voorzien van daglicht via drie koekoeks. Tevens heeft de villa een separaat kantoor met eigen keukenblok, vier ruime slaapkamers, een badkamer en een zolder (eventueel te verbouwen tot twee extra slaapkamers met een tweede badkamer). De tuin is mooi ingericht met onder andere prachtige beukenbomen, platanen, diverse zonneterrassen, een vijver, een zeer groot gazon, diverse borders, tuinverlichting en een groot overdekt terras met open haard.

De villa is altijd goed onderhouden en bevindt zich in zeer goede staat.

De Bossche School is een traditionalistische stroming in de Nederlandse architectuur die sterk gebaseerd is op getalmatige verhoudingen. De stijl kenmerkt zich door een vormgeving waar vooral gebruikt wordt gemaakt van baksteen, beton en hout. Deze
kenmerken komen sterk terug in deze villa. Een heldere geometrie, rechte lijnen, dikke muren, herhaling van rechthoekige ramen (ritmische geledingen) en sobere eenvoudige vormen komen veel voor.
Citaat uit een lezing over Bossche school: ‘de ruimte van de natuur heeft 3 aspecten, ze is onbegrensd, ze is zonder vorm en ze is onmetelijk’; de architectuur is niets anders dan hetgeen aan die ruimte toegevoegd moet worden om ze bewoonbaar, zichtbaar en meetbaar te maken.

Locatie
De villa is gelegen op een zonnig perceel van 978 m² te midden van Helvoirt met op korte afstand het centrum van Helvoirt dat recentelijk geheel is gerenoveerd. Alle voorzieningen zijn aanwezig. De lagere school en diverse sportfaciliteiten o.a. voetbal en tennis en het Maurick college in Vught (een middelbare school, vmbo-havo-atheneum-gymnasium) bevinden zich op circa 15 fietsminuten. Het natuurgebied “ De Loonse en Drunense Duinen” en het natuurgebied “De IJzeren Man”, een aantrekkelijk meertje waar gezeild en gezwommen wordt, bevinden zich op circa 10 fietsminuten. Het centrum van de bruisende hoofdstad van Brabant het Bourgondische, ’s-Hertogenbosch bevindt zich op circa 15 autominuten.

Helvoirt
Is een dorp en onderdeel van de gemeente Haaren, samen met Haaren, Esch en Biezenmortel. Helvoirt is qua inwonertal het tweede grootste dorp van de gemeente Haaren. In 2020 wordt Helvoirt onderdeel van de gemeente Vught.

Helvoirt ligt ten zuiden van de Zandleij, waarin ook de Broekleij uitmondt. Westelijk van de kom ligt het natuurgebied Helvoirts Broek. Rond 1900 begon men met ontwatering van dit moerassig gebied en het gebied van de Broekleij. Sinds 1994 is het omgevormd tot natuurgebied en zijn grote stukken grond in het bezit van Het Brabants Landschap. Andere natuurgebieden zijn het landgoed Zwijnsbergen nabij de Zandleij en de Helvoirtse Heide, ten noorden van de Zandleij.

Te koop staande huizen