Home > Referenties: verkocht > St. Jacobusstraat 5 Den Dungen
  • Verkocht

Den Dungen, St. Jacobusstraat 5

Sint Jacobusstraat 5 is een onder architectuur gebouwde vrijstaande villa, heel rustig gelegen op een groot perceel van 2175 m² met vrij uitzicht midden in de dorpskern van Den Dungen. De villa is een echt familiehuis met een grote lichtinval en heeft de mogelijkheid van praktijk aan huis. Tevens is er een grote vrijstaande garage. De villa is in 1988 gebouwd door de huidige eigenaar en is altijd goed onderhouden.

Historie Den Dungen
Rond het jaar 1400 kwamen er mensen wonen in Den Dungen. Ze woonden, vanwege wateroverlast, op dunghen, een soort terpen. Daar is het dorp naar vernoemd. In de eeuwen daarna besloten de Dungenaren, die veel last hadden van overstromingen, een dijk om het dorp heen te leggen, de ringdijk. De ringdijk ligt er grotendeels nog, hij wordt nu gebruikt als fietspad. Regelmatig brak de ringdijk door, het water kwam dan met veel kracht naar binnen. Hierdoor ontstonden er kleine meertjes, wielen genoemd. De ringdijk werd in 1629 gedeeltelijk gebruikt door de Circumvallatielinie. Frederik Hendrik van Oranje legde zo'n dijk rondom 's-Hertogenbosch voor het Beleg van 's-Hertogenbosch. Deze dijk werd bij Den Dungen versterkt door het Kwartier van Bredero. De Dungenaren leefden vroeger vooral van de landbouw. Tot ongeveer de helft van de 20e eeuw werden de landbouwproducten verkocht op de markt van 's-Hertogenbosch. Tegenwoordig werken de meeste mensen in de dienstensector en is de landbouw niet meer het belangrijkste middel van bestaan.

Den Dungen Nu
Den Dungen is gelegen in de Meierij van 's-Hertogenbosch. Den Dungen had op 1 januari 2005 6040 inwoners. Het dorp hoort sinds de gemeentelijke herindeling van 1996 bij de gemeente Sint-Michielsgestel, daarvoor was het een zelfstandige gemeente. De nieuwe gemeente Sint-Michielsgestel heeft 29.000 inwoners.Den Dungen ligt op 5 km van het centrum van Den Bosch en heeft alle voorzieningen binnen de dorpskern.

Uw contactpersoon: Mr Gijs D. den Hollander
Register Makelaar – Taxateur Onroerende Zaken
Mobiel nummer: 0654 654 166

Te koop staande huizen