Vught, Kolonel Thomsonlaan 18

€ 950.000,- k.k.
  • Inhoud totaal: 559 m3
  • Woonoppervlakte: 156 m2
  • Perceelsgrootte: 740 m2
  • Bouwjaar: ca. 1954

In het lommerrijke en erg geliefde oude villapark van Vught, op zeer korte afstand van het natuurgebied de IJzeren Man en de Vughtse Heide ligt deze klassieke jaren ‘50 villa. Deze villa is vijftig jaar bewoond geweest door dezelfde familie, een beter bewijs van hoe fijn het hier wonen is, kunnen we eigenlijk niet geven.

Deze heerlijke vrijstaande woning met elementen uit de Bossche School stijl heeft maar liefst vijf slaapkamers, een eigentijdse badkamer en een speels ingedeelde leefruimte met fraai uitzicht naar de tuin. De basis van het huis is goed, maar verdient renovatie, modernisatie en verduurzaming. Daarnaast zijn er heel goede uitbreidingsmogelijkheden, die recent door onze architect op papier zijn gezet. Als u deze plannen uitvoert, dan ontstaat er een fantastische leefkeuken met een veranda en een open haard. In de villa zijn onder meer de paneeldeuren en stucplafonds met sierlijsten behouden, die zorgen voor het karakter in de woning. De royale tuin met diverse bomen en gevarieerde beplanting heeft een goede zonligging en biedt ruime parkeergelegenheid op eigen terrein.

De kenner van Vught weet dat het oude Villapark een gewilde plek is om te wonen. U woont in een rustige straat, waar kinderen nog ouderwets op straat kunnen spelen, en met de fiets is het maar 1 minuut naar de IJzeren Man, waar u heerlijk kunt zwemmen. Ziet u het al, ’s ochtends vroeg met een handdoek in de nek op de fiets naar het verkoelende water? Verder woont u in de nabijheid van de Vughtse Heide en op korte fietsafstand van het centrum, de diverse basisscholen en de middelbare school het Maurick College. Het dorp zelf is klein genoeg om gemoedelijk te blijven, en groot genoeg om alle mogelijke culturele, sociale, sportieve en commerciële voorzieningen te bieden.

Bovendien ligt Vught vlak tegen Den Bosch aan. Vanuit je woning rijd je in een 10 minuten naar het bruisende centrum en de Sint Jan. Behoor jij tot de mensen die twee of drie dagen per week naar de zaak gaan en verder lekker thuis werken? Dan rij je vanuit Vught met de trein of via de nabijgelegen A2 in één uur naar Rotterdam Centrum of Amsterdam Zuid.

De indeling is als volgt:

Begane grond:
Gedurende een periode van maar liefst 70 jaar zijn er diverse originele elementen in de villa behouden. Zo ziet u in de hal fraaie paneeldeuren en de buitendeur met ruitvormig raam, die zorgen voor een ontvangst in stijl. Het plafond met sierlijsten en de muren zijn gestuct en de vloer met kleine tegeltjes, die ook als plint zijn gebruikt, toont karakter. Via een toog loopt u naar de klassieke toiletruimte met blauwe wandtegels, stortbak en een fonteintje. Ook de keuken, woonkamer en tuinkamer zijn vanuit de hal te bereiken.

De woonkamer met lichtinval aan de voor- en achterzijde staat in verbinding met de tuinkamer, met fraai uitzicht naar de achtertuin. De woonkamer, die geheel als zitkamer is ingericht, heeft openslaande tuindeuren naar het terras en de aansluitende tuin. Dit is, net als de tuinkamer, een lichte en comfortabele ruimte met diverse klassieke elementen. Zo ziet u twee inbouwkasten, een fraaie schuifdeur en twee schouwen die inmiddels een decoratieve functie hebben.

In de keuken ziet u, op de wanden en vloer, dezelfde tegeltjes als in de hal. De massief houten Tielsa keukenopstelling biedt voldoende bergruimte in de lades en kasten en het fornuis, de oven en koelkast zijn ingebouwd. Door het grote raam valt veel licht naar binnen en het uitzicht naar de zijtuin, oprit en de rustige straat is fraai. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de kelder en bijkeuken. De kelder, te gebruiken voor uw wijncollectie en als provisieruimte, heeft een goede stahoogte. In de bijkeuken met balkenplafond is de opstelling van de wasapparatuur en de Nefit HR-ketel. De ruimte beschikt verder over een stalen toograam, een praktische vaste kast en een deur naar de oprit en zijtuin.

Eerste verdieping:
Als u op de overloop staat, ziet u de originele paneeldeuren die toegang geven tot drie slaapkamers en de badkamer. Wat opvalt zijn de grote ramen op de overloop, het gestucte plafond met sierlijst en de vaste trap naar de tweede verdieping.

Rechts van de trapopgang is de eerste slaapkamer, over de volledige diepte van de woning, gesitueerd. Ramen aan de voor- en achterzijde zorgen voor veel lichtinval en in deze kamer treft u niet alleen een grote vaste kast, maar ook een wastafel.

Aan de achterzijde zijn de tweede en derde slaapkamer, beiden met grote ramen aan de zuidoostkant. Een van de slaapkamers heeft een inbouwkast en dankzij de paneeldeuren, originele ramen, radiatoren en stucplafonds met sierlijsten hebben de slaapkamers een klassieke uitstraling.

Wat verrassend is, de badkamer is geheel vernieuwd in een moderne stijl. Mooie, groene wandtegels zijn gecombineerd met stucwerk en op de vloer liggen grote, grijze tegels. De ruimte is ingedeeld met een inloopdouche, een wastafelmeubel en een wandcloset. Een raam, uitkijkend op de straat, zorgt voor een prettige lichtinval en natuurlijke ventilatie ter plaatse.

Tweede verdieping:
We noemden het al eerder, er is een vaste trap naar de tweede verdieping. De royale overloop met groot dakraam en hoge nok is een interessante ruimte, die als werk-/studeerruimte of speelplek voor de kinderen gebruikt kan worden.

Aan weerszijden van de overloop grenst een slaapkamer, waarmee het totaal op vijf komt. In beide slaapkamers hangt een wastafel met marmeren achterwand en zijn er bergruimtes achter de knieschotten aanwezig. De paneeldeuren en dakkapellen in deze ruimtes dragen bij aan de sfeer ter plaatse. Verder is in een van de slaapkamers een luik naar de vliering aanwezig.

De tuin:
Deze klassieke, charmante villa staat op een perceel van 740 m2. In de rondom gelegen bostuin ziet u diverse bomen en groenblijvende struiken. Op de oprit en onder de houten carport is parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. Links van de carport is een pad naar de achtertuin, gesitueerd op het zuidoosten.

In de achtertuin ervaart u veel privacy dankzij de hoge beplanting aan de buitenrand van het perceel. Het grote terras is een fijne plek om buiten te zitten en te genieten van de vele vogels die de tuin komen bezoeken. Ook in de zijtuin rechts van de villa is een eigen achterom met veel groen en een pad. Als laatste benoemen we de voortuin met entree, waar de deuromlijsting direct uw aandacht trekt.

NB: als je op de kaart kijkt, zie je dat er achter het huis langs een spoorlijn loopt. Dit is het traject Den Bosch – Tilburg. Het voordeel van de spoorlijn is dat je geen achterburen hebt. Uiteraard komt er af en toe een trein langs, maar het goede nieuws dat de NS plannen heeft voor de aanleg van een geluidswal, waardoor de eventuele geluidoverlast drastisch beperkt zal worden. De details geven we je graag bij de bezichtiging. Je kunt dan meteen zelf ervaren hoe rustig het hier is.

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF