Rijksmonument

Sint Michielsgestel, Ruwenbergstraat 4

€ 3.950.000,- k.k.
  • Inhoud totaal: 2435 m3
  • Woonoppervlakte: 528 m2
  • Perceelsgrootte: 4875 m2
  • Bouwjaar: 1904

Dit high end Rijksmonument in concours staat behoort tot de top van wonen in de regio van Den Bosch.

Het perceel beschikt over 3 rijksmonumenten. De Rijksmonumentale villa, het theehuis en het koetshuis.

Nadat het huis 40 jaar bewoond is geweest door een en dezelfde familie, is de afgelopen twee jaar het huis uitermate smaakvol volledig gerenoveerd naar de zeer hoge wooneisen van deze tijd. Naast het feit dat het huis van alle luxe voorzien is, is op de tweede verdieping een zelfstandig woonloft gecreëerd, ideaal om gasten op hoog niveau te ontvangen. Daarnaast heeft het nog een koetshuis, een theehuis en een fijne onder architectuur van Studio Redd aangelegde, onderhoudsvriendelijke tuin.

Laten we naar binnen gaan.

Het huis is voorzien van state-of-the art accessoires, techniek en apparatuur. Van de designdeurknoppen van Weijntjes tot airco-units met pollenfilter. Van de gouden zwaan-kraan in het gastentoilet tot het Sub-Zero koelmeubel met wijnbewaarkast in de keuken.

Door de grote, hoge ramen valt overal veel licht naar binnen. Op de begane grond geeft de brede gang met terrazzovloer toegang tot een grote woonkamer ‘en suite’ met in het verlengde daarvan een heerlijk lichte tuinkamer. Over de gehele lengte van de gevel is naast de woonkamer de voormalige praktijkruimte van de arts die het pand liet bouwen. Dit kantoor is binnendoor bereikbaar via de tuinkamer maar heeft ook een eigen entree aan de voorzijde van de woning.

Aan de andere zijde van de corridor bevinden zich een gezellige TV-kamer met erker en open haard. Ook is hier de zeer luxe keuken, ingericht door de specialisten van Van Boven. De keuken heeft een groot kookeiland met Corian werkblad en vijf zitplaatsen, Miele inductiekookplaat met wokinductie en geïntegreerd afzuigsysteem, Wolf stoomoven, oven en warmhoudlade, twee vaatwassers en een Quooker. Indrukwekkend is ook de vrijstaande Sub-Zero koeling, het topmodel met grote wijnbewaarkast, koelkast en vriezer. Direct ernaast is de deur naar de royale bijkeuken met veel bergruimte, werkblad, spoelbak, grote vaste ‘walk-in’ bergkast en buitendeur naar de achtertuin. Uiteraard is vloerverwarming aanwezig, online te bedienen.

En laten we op de begane grond vooral ook het gastentoilet niet vergeten, met zijn houten, verwarmde visgraatvloer, luxe behang en Dummonds wastafelmeubel met gouden kraan in de vorm van een zwaan.

Via de monumentale trap met fraaie gedraaide balustrade gaan we naar boven, waar op de eerste verdieping een heldere tweedeling is. Enerzijds hebben we recht tegenover de trap de entree tot de masterbedroom, een luxe garderoberuimte en een grote badkamer. De ouderslaapkamer met gashaard lijkt wel een balzaal. Een halletje biedt toegang tot een separaat toilet, een garderobekamer met showkast en een master bathroom met infrarood- en sunshower, gouden kranen en vloerverwarming. Plus een vrijstaand corian ligbad.

Anderzijds zijn op deze verdieping nog twee royale slaapkamers waarvan één met balkon en mooie oude schouw. Beide kamers hebben een wastafel en vaste kasten, terwijl de grootste is ingericht als logeerkamer, met een handige coffee corner.

We hebben nog twee kamers op de ‘tussenverdiepingen’ niet genoemd, te weten een badkamer met inloopdouche en wandcloset, en een waskamer met alle aansluitingen voor wasmachine en droger en enorm veel bergruimte voor strijkplank, stofzuiger en schoonmaakmiddelen. ’s Avonds springt er automatisch een lampje aan waardoor je via een raampje de dakconstructie van het torentje kunt zien.

Op de zolderverdieping wacht ons nog een verrassing: een groot zelfstandig woonloft met eigen badkamer en keuken. Ideaal om gasten op topniveau te ontvangen. En uiteraard ook ideaal als mantelzorg woning of au pair bewoning. Verder is er nog een vierde slaapkamer met wastafel, momenteel ingericht als sportzaal, en een kamer in gebruik als opslagruimte.

Naast het huis bevindt zich een theehuis / prieel, wat ook terecht een Rijksmonumentale status heeft. En je gelooft het misschien niet maar het is echt waar; zakenrelaties worden hier vaak uitgenodigd om de laatste details van een succesvolle transactie af te ronden.

Het koetshuis, eveneens een Rijksmonument, bevindt zich nog in de authentieke staat. Het is een beleving om deze bij het huis te hebben staan, de oude paarden voederbakken zijn nog origineel. Tevens is hier alles aangelegd om een upgrade naar kantoor of extra woonruimte te realiseren, zoals elektra, internet, riolering en verwarming. Tevens beveiligd met camera's.

De ligging in Sint-Michielsgestel is uitstekend. Het ligt op loopafstand naar het centrum met alle voorzieningen. En daarnaast sta je binnen een kwartier fietsen op de Parade in Den Bosch.

Uw contactpersoon
Mr Gijs D. den Hollander
T: 073 657 34 44
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF