Nuland, De Bendels 11

€ 600.000,- k.k.
  • Inhoud totaal: 1350 m3
  • Woonoppervlakte: 287 m2
  • Perceelsgrootte: 626 m2
  • Bouwjaar: 1996

Let op: deze woning wordt verkocht bij inschrijving.

U bent van harte welkom deze woning te bezichtigen tijdens de kijkdagen op:
- woensdag 20 maart van 15.00 uur tot 17.00 uur
- zaterdag 23 maart van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Vriendelijk verzoeken wij u zich aan te melden voor de kijkdagen.
Wilt u bij de aanmelding kenbaar maken op welke dag u komt kijken.

Het inschrijfformulier dient uiterlijk op woensdag 03 april 2024 om 09.00 uur ontvangen te zijn door OWK Notarissen, Maurickplein 1, 5261 BV Vught.

-------

Bijzonder ruime en goed gebouwde vrijstaande villa met een zonnige tuin, rustig en kindvriendelijk gelegen aan het sportpark, met mogelijkheden voor kantoor aan huis of een mantelzorgwoning. Daarnaast is de woning rolstoelvriendelijk.

De woning is in 1996 gebouwd voor een bewoner met rolstoel. Alles is daardoor heerlijk ruim. Met brede doorgangen en schuifdeuren zonder drempels, een binnendoor bereikbare dubbele garage en zelfs een lift naar de slaapverdiepingen. Het huis heeft nu wat weinig slaapkamers, maar in het huis kunnen eenvoudig meerdere slaapkamers gemaakt worden. Dit alles in een gezellig dorp met alle voorzieningen en goede verbindingen naar grotere steden, zoals Den Bosch en Oss.

Als je bij dit huis aankomt, valt al meteen de bijzonder grote parkeerplaats voor de overdekte entree op, met aan de linkerkant twee deuren naar de grote garage. Het bordes voor de imposante dubbele voordeuren ontbeert het traditionele opstapje. Geen drempels aan of in dit huis.

Vanuit de centrale hal leidt een schuifdeur naar de woonruimte. Je komt binnen in een soort ontvangstkamer met een gezellig zitje en de deuren van de lift. Een fraaie gewelfde toog leidt naar de indrukwekkende woonkamer die baadt in het licht door een ronde erker en openslaande glazen deuren naar de achtertuin. In deze woonruimte vinden we een gezellige schouw met houtkachel op een grote marmeren plaat, en een eethoek waar makkelijk acht personen aan kunnen schuiven. Wat verder opvalt zijn de wulpse rondingen van de fraaie houten trap naar de eerste verdieping.

Gespiegeld aan de toog vanuit de ontvangstkamer is een vergelijkbare doorgang naar de keuken, ook weer met een deur naar de tuin. De grote keuken is tamelijk klassiek ingericht, met onder meer een gezellige vaste ontbijttafel voor twee personen. Een deel van het werkblad is ‘zwevend’ gebouwd zodat iemand in een rolstoel eronder kan aanschuiven om zelfstandig te koken. Het aanrecht met spoelbak is zelfs elektrisch in hoogte verstelbaar. De keuken beschikt verder over ingebouwde vaatwasser, combi-oven en koelkast.

Ook ontwaren we in de keuken opnieuw zo’n toog, dit keer naar een glazen tweede hal met inbouwkastenen buitendeur naar de parkeerplaats aan de voorzijde. De huidige bewoners gebruiken deze zijdeur als hoofdingang. Zo komen ze via deze lichte hal direct binnen in de keuken. Bij deze tweede entree bevindt zich ook het rolstoeltoegankelijke toilet (met schuifdeur), een inbouwkast met CV-ketel en de binnendeur naar de garage. Een standaarddeur, maar wel uitgerust met elektrische bediening.

De garage met zijn twee elektrische sectionaaldeuren biedt plaats aan twee auto’s en is voorzien van een klein spoelkeukentje. Ook is er een krachtstroomaansluiting (handig voor de elektrische auto) en de installatie van de zonnepanelen op onder meer het garagedak. Er is een ruime vaste trap naar een handige berg- annex hobbyzolder, natuurlijke lichtinval door twee ramen, en een deur naar de tuin. Als we meteen even buiten kijken, zien we dat de tuin ontworpen is voor toegankelijkheid met een rolstoel. Het terrein is geheel betegeld, als een groot terras, met een overkapt zitje en een gloednieuw glazen tuinhuis. Al met al zeer onderhoudsarm. Er is ook nog een berging of fietsenhok, tegen het huis aan, achter de sierpoort aan de rechterzijde van de entree. Overigens kan de garage eenvoudig omgebouwd worden tot kantoor aan huis of mantelzorgwoning.

De eerste verdieping van de woning is bereikbaar met de trap vanuit de woonkamer of met de lift. Ook hier is alles weer optimaal toegankelijk. Er zijn twee slaapkamers en een waskamer met aansluitingen voor wasmachine en droger en een grote inbouw-linnenkast. Maar het meest opvallende vertrek op deze verdieping is toch wel de badkamer, die bij onze eerste kennismaking meteen de kwalificatie “balzaal” kreeg. Het is een heerlijke bad- en kleedruimte van bijna 30m2, met een roze marmeren vloer, een groot schelpvormig met marmer omzoomd bad, een zwevende wastafel (weer met het oog op rolstoelgebruik), een toilet en een douchecabine met een marmeren bankje, voor zittend douchen. Elektrisch bedienbare jaloezieën maken het áf. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat de nieuwe eigenaar hier meer slaapkamers en een extra badkamer wil creëren. Gezien de vele ruimte is dat zeker mogelijk.

Vanuit de badkamer leidt een brede schuifdeur direct naar een L-vormige slaapkamer, nu in gebruik als dressing room en solarium. De tweede slaapkamer is middels twee schuifdeuren bereikbaar via de overloop. Doordat deze zich boven de woonkamer deels onder de kap bevindt en beschikt over een dakkapel, ontstaat een speelse ruimte.

Helemaal boven op zolder is nog een bijzonder vertrek. Deze ruimte is alleen bereikbaar met de lift, die uitkomt op een kleine overloop met laminaatvloer en inbouwkasten. De zolderruimte is verder geheel betegeld met getrommelde plavuizen en ingericht als een soort wellness centre, met wastafel, jacuzzi, sauna en een zitje. Een klein balkon achter openslaande deuren (met elektrisch bedienbaar screen) kijkt uit over de naast het huis gelegen sportvelden. En voor nóg meer ontspanning beschikt deze verdieping ook over een elektrisch bedienbare haardpartij en een plafond met sterrenhemel.

Tot zover de woonruimte in dit atypische maar zeer compleet uitgeruste en zeer lichte huis. De speciale rolstoelvoorzieningen hadden we al vermeld. Graag geven we nog wat technische details. Op de begane grond en in de badkamer boven is vloerverwarming. De begane grond is bovendien voorzien van een alarm, aangesloten op een meldkamer. Vijftien zonnepanelen leveren een deel van de benodigde elektriciteit en er is krachtstroom aanwezig. Het pand is voorzien van houten kozijnen en dubbel glas. Het buitenwerk is opnieuw geschilderd in 2022. De tuin is voorzien van elektra, verlichting en zowel voor als achter een buitenkraan.

De woning ligt achterin een doodlopende straat in een rustige woonwijk die grenst aan de velden van Voetbalvereniging Nulandia, met direct daarachter een speeltuin, dierenpark ’t Heike, een klein zwembad met gratis toegang, een tennisvereniging en een korfbalclub. Op korte afstand zijn ruime winkelvoorzieningen en in het dorp is ook een prima basisschool. Naast een middelgrote Albert Heijn heeft Nuland ook een ‘warme’ bakker, een kaasspecialist, diverse restaurants en cafés, en een cafetaria. En dat alles op ongeveer 5 minuten fietsen. Nuland ligt pal tussen Oss en Den Bosch. Met de auto zijn de centra van beide steden in 10 à 15 minuten bereikbaar.

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF