Gemeentelijk monument

Vught, Berkenheuveldreef 11

Verkocht
  • Inhoud totaal: woning 1255 m³ + koetshuis 488 m3
  • Woonoppervlakte: 316 m2
  • Perceelsgrootte: 3127 m2
  • Bouwjaar: 1855

Mini-landgoed met grote monumentale villa met zwembad en koetshuis in de mooiste wijk van Vught

Het gemeentelijk monument 'Villa Berkenheuvel' (anno 1855) staat aan de Berkenheuveldreef in het bosrijke Vught Noord op ruim 3100m2 eigen grond. Met een parkachtige tuin die weinig onderhoud behoeft, want het leeuwendeel bestaat uit gazon en volgroeide bomen. De villa zelf staat aan het einde van de oprijlaan achter een smeedijzeren poort. Direct bij de entree staat een koetshuis met carport. Je kunt dit gebruiken als gastenhuis, voor bijvoorbeeld een au pair of nanny, als kantoor, als een mantelzorgwoning of bijvoorbeeld voor een originele B&B.

Villa als renovatie-object
Het hoofdhuis omvat momenteel twee verdiepingen met op elk niveau een zelfstandig appartement. Er zijn in totaal vijf slaapkamers, drie badkamers, twee keukens, een riante living met open haard en toegang naar een serre, plus een gezellige eetkamer. Beneden is één slaapkamer met eigen badkamers. Boven zijn maar liefst vier slaapkamers en twee badkamers. Plus een ruime bergzolder, te bereiken met vlizotrap. Alles is enigszins gedateerd, dus een renovatie ligt voor de hand. Maar dan wel liefst met behoud van de vele authentieke details, zoals de marmeren vloer in de hal, de oude parketvloeren, de plafondornamenten, de grote hoge ramen, de authentieke paneeldeuren en de vele zicht- én fysieke verbindingen met de tuin. De villa is een smaakvolle restyling zeker waard!

Heerlijk gelegen in dichtbegroeide tuin
De villa staat mooi centraal op het perceel. Het grote zwembad met alle privacy is in goede staat. De technische installatie staat in een aparte ruimte in het tuinhuis. Het tuinhuis verkeert overigens in matige staat maar heeft wel een lekkere sauna.

Prinsheerlijk wonen in Vught
Kijken we naar de ligging binnen Vught, dan zijn alle belangrijke voorzieningen op gemakkelijke fietsafstand. Vanuit de villa is het drie minuten fietsen naar lagere scholen en de middelbare school Maurick College, en vier minuten naar het NS-station. Diverse sportclubs liggen op luttele minuten fietsafstand en op 800 meter ligt het natuurgebied van de Vughtse Heide, met nabij de IJzeren Man. Verder weg? Met de auto is het zo’n tien minuten naar het bruisende centrum van ’s-Hertogenbosch. Het centrum van Utrecht is in 50 minuten bereikbaar en de Zuidas van Amsterdam is ongeveer een uur rijden. Dit maakt wonen in het heerlijke stadje Vught dus ook aantrekkelijk voor wie een paar dagen per week naar de ‘grote stad’ moet.

Liefdevolle nieuwe eigenaar gezocht
Deze eerbiedwaardige historische villa vraagt zeker enige 'tender loving care' van een koper met visie, smaak en liefde voor monumentale gebouwen die het mini-landgoed nieuw leven in wil blazen. Het is een flink project, maar als je bedenkt wat er allemaal mogelijk is met dit pand, dit perceel, dit zwembad, deze plek... het resultaat kan een droomwoning zijn die haar bewoners generaties lang veilig, comfortabel en gezellig onderdak biedt.

Heb je interesse in deze woning? Neem vooral contact op, dan regelen we graag een bezichtiging.

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF