Vlijmen, Meliepark 52

€ 1.450.000,- k.k.
  • Inhoud totaal: 900 m3
  • Woonoppervlakte: 215 m2
  • Perceelsgrootte: 1774 m2
  • Bouwjaar: 2001

Veel luxe, grote tuin, ruimte en privacy aan de Engelermeer kant van de gewilde en moderne villawijk Meliepark!

Deze onder architectuur uitgebouwde villa, met energielabel A, heeft een groot multifunctioneel bijgebouw en staat op een perceel van maar liefst 1.774 m², omringd door groen waardoor er 100% privacy is. De villa biedt ruimte aan vijf slaapkamers en twee badkamers, perfect voor een gezin. Het bijgebouw met eigen entree, grote leefruimte, garage en separate kantoorruimte is onder meer te gebruiken als wellnessruimte, kantoor aan huis, atelier en/of mantelzorgwoning.

De villa is in 2001 opgeleverd en nadien, met respect voor het originele ontwerp, uitgebouwd. Daarnaast is enkele jaren geleden de eerste verdieping geheel gemoderniseerd, met gebruik van hoogwaardige materialen.
In deze woning ontbreekt het u aan niets, van glasvezel tot een alarminstallatie, krachtstroom, sauna, vloerverwarming, 28 zonnepanelen, twee airco-units, een sproei-installatie met eigen pomp en een Tado systeem met app voor verwarming in de villa. Het buitenschilderwerk is in maart 2024 uitgevoerd.

Hier woont u op een van de mooiste locaties van het gewilde Meliepark, aan de buitenrand en grenzend aan de rustige Molenhoek. De villawijk is ruim en parkachtig opgezet, modern van aard, met veel groen, dicht bij het centrum van Vlijmen en alle voorzieningen zoals scholen, sportclubs en winkels. Bovendien is het slechts 10 minuten rijden of 20 minuten fietsen van het bruisende centrum van Den Bosch en woont u op steenworp afstand van het Engelermeer.

Laten we eens binnen kijken…

De architectuur van deze villa is heel verleidend en nodigt uit tot een nadere kennismaking. Loop naar de overdekte entree, waar u de deur met een op afstand bedienbare sleutel kan openen. In de ruime hal vormen de leisteen vloer met vloerverwarming, het stucwerk en het kleurgebruik een fraai geheel.

Rechts in de hal zijn de meterkast, de toiletruimte, garderobenis en bijkeuken. De toiletruimte, gemoderniseerd in 2021, is ingedeeld met fraai tegelwerk, een wandcloset, een fonteintje in meubel en zwarte accenten. Aan de andere zijde van de hal zijn de trappen naar de eerste verdieping en de ruime kelder. De kelder is te gebruiken als berging, wijn- en provisieruimte en kent een goede afwerking, onder andere met tegels als vloerafwerking.
De bijkeuken fungeert niet alleen als berging, maar ook als wasruimte en inpandige toegang tot de tuinkamer. Ook in deze ruimte ligt een leisteen vloer met vloerverwarming en er hangt een uitstortgootsteen.

Nadat de villa is gebouwd, is in 2006 de tuinkamer als extra leefruimte gerealiseerd. Een glazen wand met schuifdeuren zorgt ervoor dat deze ruimte een groot deel van het jaar te gebruiken is. In de warmste periode van het jaar is dit een heerlijke verblijfplaats, die door de huidige eigenaren als zomer-woonkamer wordt gebruikt. In het dak ziet u een lichtkoepel en inbouwspots, terwijl de vloer is afgewerkt met getrommelde tegeltjes. Voorzieningen als elektra, verlichting, TV-aansluiting, een buitenkraan en 2 heaters maken de tuinkamer tot een multifunctionele ruimte.

De woonkamer met fraaie hoge serre heeft een royale maatvoering, zonder afbreuk te doen aan de sfeer en huiselijkheid. Grote ramen aan drie zijden zorgen voor een optimale verbinding van de woonkamer met de tuin. De leisteen vloer past bij verschillende interieurstijlen en de vaste kastenwand aan de keukenzijde biedt veel praktisch bergruimte. De openslaande deuren in de serre geven toegang tot de tuin.

Vanuit de hal en woonkamer heeft u toegang tot de woonkeuken, met openslaande tuindeuren en lichtinval aan drie zijden. Er is de mogelijkheid tot het plaatsen van een grote eettafel en de combinatie van stucwerk, sierlijsten, lambrisering en witte shutters van Caspar Dekkers interieurs draagt bij aan de sfeer. De hoogwaardige U-opstelling met granieten blad biedt veel bergruimte en het merendeel van de apparatuur is ingebouwd: een 5-pits gaskookplaat, modern vormgegeven afzuigkap, een vaatwasser (ca. 2022), een oven, combi-oven en een Quooker. De losse Amerikaanse koelkast wordt ter overname aangeboden.

Volg de witte trap naar de eerste verdieping, die in 2021 is gerenoveerd. Op een deel van deze etage ligt een visgraatvloer met bies en het strakke stucwerk is in mooie kleuren geschilderd. Het grote raam op de overloop zorgt voor prettig lichtinval, ook bij de trap naar de begane grond.

Vlak naast de trap bevindt zich een zeer ruime slaapkamer met een bijna vier meter lange kastenwand, voorzien van lades en een groot hang-/leggedeelte. Aan de andere zijde van de overloop is de tweede ruime slaapkamer. De hoofdslaapkamer, met hoog plafond en balken in het zicht, is een stijlvolle ruimte, waar airco (2021) voor een aangename temperatuur zorgt. Ook in deze kamer ziet u een op maat gemaakte kastenwand voor uw garderobe. Een losse trap geeft toegang tot de vliering met een afgesloten bergruimte met de opstelling van de CV-HR-ketel.

De moderne badkamer (2021) met grote wand- en vloertegels is ingericht met een ligbad, dubbele wastafel in meubel, een inloopdouche en een design-/handdoekenradiator. Bij het ligbad ziet u een thermostaatkraan en de douche is uitgevoerd met ingebouwde kranen, massagesproeiers en een regen-/handdouche. Ook in de toiletruimte met Japans toilet is gekozen voor comfort. Dit type toilet is voorzien van een bidetfunctie, een verwarmde toiletbril, verlichting, een sproeiarm met warm water en een föhn.

Dat dit de perfecte villa voor een gezin is, bewijst de tweede verdieping. Aan de overloop grenzen twee slaapkamers en een doucheruimte met wastafel, ideaal voor de kinderen. Beide slaapkamers hebben een goede maatvoering, een schuin dak en in een van de slaapkamers heeft u fraai zicht tot in de nok.

Bijgebouw

Wat deze villa eveneens heel aantrekkelijk maakt, is het royale bijgebouw dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Het biedt mogelijkheden voor ondernemers om hun kantoor- of praktijkruimte te vestigen, het fungeert als gastenverblijf, het maakt thuiswellness mogelijk en is ook geschikt voor mantelzorg.

Dit bijgebouw, met een eigen entree, heeft een hal met een toiletruimte, gevolgd door een royale leefruimte. De leefruimte is voorzien van een tegelvloer deels met vloerverwarming en beschikt over openslaande tuindeuren die harmonieus samensmelten met de glazen gevel, wat zorgt voor een zeer prettige lichtinval ter plaatse. Hier ziet u goed dat het bijgebouw is uitgevoerd in dezelfde stijl als de villa. Via een buitendeur heeft u directe toegang tot de achtertuin.

Dit veelzijdige bijgebouw herbergt ook een saunaruimte, inclusief inloopdouche, waardoor het een ideale plek is voor ontspanning en op eenvoudige wijze een wellnessruimte gerealiseerd kan worden.
Vanuit de leefruimte is er tevens toegang tot een garage, welke is uitgerust met een eenvoudig keukeninterieur, een recent vernieuwde, elektrisch bedienbare sectionaalpoort, en via een luik toegang geeft tot een ruime bergzolder, waar twee cv-ketels zijn geïnstalleerd, waarvan een in gebruik.

Het andere deel van het bijgebouw bestaat uit een kantoorruimte met eigen entree aan de zijde van de villa. Dit is een uitstekende ruimte om te werken, met prachtig uitzicht naar de tuin. Het is mogelijk om een inpandige verbinding met de leefruimte te maken.

Buiten

De villa en het bijgebouw staan op een prachtig perceel van maar liefst 1.774 m2. Er is een eigen oprit voor meerdere auto’s, af te sluiten met een elektrisch bedienbaar hekwerk, waarnaast een loophek is. Aan twee zijden is een eigen achterom, waarvan een is afgesloten met een poort. De dijk aan de achterzijde is afgesloten met een hoog hekwerk, dat volledig is begroeid.

Terwijl u door de fraai aangelegde en goed onderhouden tuin loopt, krijgt u steeds nieuwe indrukken. Er zijn zowel zon- als schaduwrijke plekjes, het gazon heeft een royaal formaat en in de tuin ervaart u veel privacy. Zo ziet u grote bomen en gevarieerde, kleurrijke beplanting waaronder rododendrons, hortensia’s, Red Robin, beukenhagen, taxushagen, lavendel en siergrassen. Twee vijvers, die goed zichtbaar zijn vanuit de villa en het bijgebouw, zorgen voor een tuin die rust uitstraalt.

Geniet van de sfeer bij het terras met dakplatanen, gesitueerd bij de keuken. Onder aan de volledig beplante dijk is een groot terras met een optimale zonligging en veel privacy. Bij de tuinkamer is het derde, eveneens ruime terras. Mooie details zijn de kloostermoppenmuur aan de rand van de dijk en een tweede, originele kloostermoppenmuur zorgt bij de grote vijver voor een sfeervolle aankleding. In de houten berging is plek voor het tuingereedschap en de eigen waterbron met pomp is aangesloten op de beregening/sproei-installatie.

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF