Vught, Bosscheweg 5

VERKOCHT
  • Inhoud totaal: 1060 m3
  • Woonoppervlakte: 235 m2
  • Perceelsgrootte: 402 m2
  • Bouwjaar: 1937

Zeer royale, karakteristieke halfvrijstaande jaren dertig villa

Heerlijk en sfeervol ruim wonen in Vught-Noord op steenworp afstand van het bruisende centrum van Den Bosch.

Deze onder aansprekende architectuur gebouwde karaktervolle jaren ‘30 woning is in een woord fantastisch te noemen. Goed onderhouden, in stijl gemoderniseerd, sfeervol afgewerkt, prettig ingedeeld en voorzien van een hele mooie lichtinval. Niet alleen het huis is fantastisch, ook de locatie is helemaal geweldig. Zowel het centrum van Den Bosch als het centrum van Vught bereik je in circa 5 minuten en ook uitvalswegen en natuurgebied Bossche Broek zijn in de nabijheid gesitueerd.

De prachtige instapklare villa is bij uitstek een echte gezinswoning. Zo tref je naast de royale woonkamer-en-suite met hoge plafonds, een comfortabele keuken, 6 slaapkamers en 2 badkamers aan. Maar laten we zeker het grote souterrain en de onderhoudsvriendelijke voortuin en de op het zuidwesten gesitueerde zonnige achtertuin met gezellig buitenverblijf niet vergeten. De moderne voorzieningen, waaronder vloerverwarming en recentelijk nieuw geplaatste kozijnen met HR++ beglazing, maken het geheel extra comfortabel.

Het perceel is 402 m² groot. Daarnaast hebben de eigenaren een stuk grond van de Gemeente Vught en een klein stukje van Prorail in gebruik (naar inschatting 175 m² groot), zonder dat dit juridisch geformaliseerd is.

Om je alvast een idee te geven van de indeling, onderstaand hiervan een omschrijving.
Echter is een bezichtiging ten zeerste aan te raden om de geweldige ruimtes en sfeer zelf te ervaren!

Bij binnenkomst via de fraaie klassieke voordeur valt direct op hoe puur en ‘zen’ de woning is afgewerkt, met rustgevende kleuren en natuurlijke materialen. Ruimte en licht karakteriseren de fantastische hal, met eikenhouten visgraat parketvloer, prachtige trapopgang, een groot toog-raam met glas in lood, een gemoderniseerde toiletruimte en dubbele deuren naar de woonkamer en deuren naar keuken en voorkamer.

In de woonkamer-en-suite vallen de indrukwekkende hoge plafonds op, van maar liefst 2,95 meter. De en-suite kamer is recentelijk voorzien van prachtige, zeer brede segment-schuifdeuren inclusief ensuite kasten. Het L-vormige zitgedeelte aan de voorzijde heeft een sfeervolle open haard. Grote ramen en glazen deuren zorgen voor veel licht en uitzicht op zij- en voortuin. Aan de achterzijde bevindt zich het eetgedeelte met een sfeervolle gashaard op tafelhoogte, een buitendeur en een groot raam met een mooi uitzicht naar de achtertuin. Dus licht, uitzicht én vanwege de in 2021 geplaatste eikenhouten visgraat parketvloer met vloerverwarming veel comfort.

De keuken, gelegen aan de achterzijde en in contact met het eetgedeelte van de woonkamer, heeft een fraaie donkere tegelvloer en is uitgerust met een kookeiland en een mooi interieur met diverse opbergmogelijkheden, een granieten werkblad en spoelbak. Het grote raam boven het werkblad kan open, zodat je vanuit de keuken contact kunt houden met huisgenoten die genieten van de tuin. Het kookeiland met ook weer een granieten werkblad biedt talloze opbergmogelijkheden en omvat ook een Falcon Elan 90 fornuis met 5 pitten, een wokbrander, grill en twee heteluchtovens.

De bijkeuken heeft nog de authentieke granitovloer. Er is een wasruimte met alle aansluitingen en er zijn deuren naar zowel de voor/zijtuin als de achtertuin. De deur aan de voorzijde bestaat uit twee delen… een speelse, klassieke touch.

Speciale vermelding verdient nog het grote souterrain, bereikbaar vanuit de keuken én via een helling in de voortuin. Wat ooit diende als garage fungeert nu als veelzijdige opslagruimte met een eigen entree, maar kan ook bijvoorbeeld verbouwd worden tot een thuiskantoor, praktijkruimte, kinderkamer of speel/chill-ruimte. Direct ernaast is een stook- en hobbyruimte met de CV-ketel, de installatie voor de vloerverwarming en de leidingen voor de sproei-installatie. Voor de liefhebbers, een aparte ruimte voor eventuele wijnopslag. De meterkast zit direct bij de trapopgang naar de keuken, met onder meer moderne voorzieningen zoals een aparte groep voor de laadpaal en een aansluiting voor glasvezel.

Via een imposante trap met fraaie balustrade gaan we naar de overloop van de eerste verdieping, waar we drie ruime slaapkamers, een badkamer en een toiletruimte vinden. De gehele verdieping (m.u.v. badkamer en toiletruimte) is voorzien van een eikenhouten vloer. De overloop wordt verlicht door diverse raampartijen in de zijgevel, wat zorgt voor een prettige natuurlijke lichtinval. De masterbedroom aan de voorzijde is royaal en licht, met een groot raam dat een weids uitzicht biedt. Alle ramen zijn voorzien van shutters. Deze kamer heeft verder vaste kasten, een walk-in closet en een eigen royale badkamer met vrijstaand ligbad, wastafelmeubel, granitovloer, stijlvolle designradiatoren en een deur naar het balkon. De ‘walk-in’ douche is bijzonder ruim en heeft twee douchekoppen naast elkaar. De overige twee slaapkamers zijn aan de achterzijde en bieden uitzicht op de tuin. Beide kamers hebben vaste kasten en een van de kamers een deur naar een balkon. De separate toiletruimte op deze verdieping heeft een staand toilet, tegelvloer en stijlvolle lambrisering.

Een vaste trap leidt naar de overloop op de tweede verdieping, waar we nog eens drie (slaap)kamers met shutters en eikenhouten vloeren vinden en een compacte badkamer voorzien van een granitovloer, inloopdouche en wastafel. De overloop heeft sierlijke bogen naar de verschillende kamers. Een raampartij in de zijgevel voorziet deze ruimte van een aangename natuurlijke lichtinval. De drie slaapkamers op deze verdieping zijn voorzien van veel bergruimte in de vorm van vaste kasten. In twee kamers zijn bureaus ingebouwd. Een van de kamers aan de voorzijde biedt toegang tot de bergzolder.

Dan gaan we naar buiten. De voor- en achtertuin zijn zeer stijlvol en met aandacht voor de nodige privacy aangelegd. Aan de voorzijde onderhoudsarm grind, een sierhekwerk met poortje en een gezellig zitje bij twee catalpa’s en een brede trap leidend naar het bordes. De achtertuin, op het zuidwesten gelegen, bevat een groot natuurstenen en een fantastisch buitenhuis voorzien van een sfeervolle houtkachel, een grote ingebouwde loungebank, en tv-aansluiting. Uiteraard is er een sproei-installatie aanwezig. In de tuin staan twee grote volwassen bomen, zodat je altijd wel een lekker plekje vindt om buiten te zitten, in de zon of in de schaduw en die ‘s zomers prachtige groene zichtlijnen geeft.

Kortom: een bijzondere sfeervolle, instapklare villa met uitstraling, grandeur en ruimte en met een ideale ligging in Vught-Noord als ook dicht bij de binnenstad van Den Bosch, natuurgebied Bossche broek en ontsluitingswegen.

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF