Vught, Middenweg 13

VERKOCHT
  • Inhoud totaal: 1027 m3
  • Woonoppervlakte: 216 m2
  • Perceelsgrootte: 730 m2
  • Bouwjaar: 1969

Ruime en sfeervolle gezinsvilla met flink zwembad in het zeer geliefde oude villapark van Vught.

Op zoek naar een lekker ruim gezinshuis in zeer goede staat met een mooi zwembad in een zonnige tuin met veel privacy en omgeven door andere mooie villa’s? Liefst in een kindvriendelijke, rustige, doodlopende straat, maar wel dichtbij alle voorzieningen en op slechts een paar honderd meter De Vughste Heide? Gevonden!

Dit is echt een heel mooi en zeer goed onderhouden huis waarbij de eigenaren altijd het huis op tijd gemoderniseerd hebben. Je kunt er dus zó in, om meteen volop te genieten van de plek, de rust, de verschillende zonnige en schaduwrijke terrassen en het heerlijke verwarmde zwembad! Meerdere auto’s? Ook daarvoor is alle ruimte op eigen terrein!

Laten we dit huis met de architectonisch interessante indeling maar eens in gaan.
Via het iets verhoogde bordes en de fraaie voordeur, beschermd door een luifel, kom je binnen in de hal. Er is eerst een tochtportaal met een diepe garderobekast en een deur naar de kelder. De kelder is geschikt voor wijn of proviand, maar je kan er bijvoorbeeld ook een fitnessruimte van maken of zelfs een putting green, mocht je een fervent golfer zijn. Voorbij de tochtdeuren gaat de hal verder met onder meer de trap naar de verdieping, een gastentoilet, toegang tot de garage, een deur naar de keuken en dubbele deuren met facetglas naar de woonkamer. Overigens ligt in de hele hal een natuurstenen vloer (Jura Grau) met vrijwel overal vloerverwarming, dus het is altijd comfortabel én stijlvol thuiskomen. Aardig detail: in het recent gemoderniseerde toilet zit achter de spiegel een raampje dat open kan, voor natuurlijke ventilatie.

De garage is met ruim 20 m2 royaal te noemen, hier zit ook de meterkast. Omdat er ook een dubbele carport is(één van hout en één van doorzichtig kunststof), plus veel parkeerruimte op eigen terrein én op straat, kun je overwegen om de dubbele garagedeuren te vervangen door een glazen pui. Zo kun je een kantoor, atelier, praktijkruimte of speelkamer creëren.

Via de hal terug naar de ruime en lichte woonkamer. De aankleding van deze ruimte is zeer luxe. Zo is de open-haardpartij omkleed met echt leder, net als de wanden aan weerszijden. Ook hier weer dezelfde natuurstenen vloer met vloerverwarming. Een groot raam met schuifpui biedt uitzicht op het betegelde terras aan de achterkant, terwijl aan de voorzijde grote ramen uitkijken op het doodlopende deel van de straat. De radiatoren in de woonkamer zijn netjes weggewerkt achter een houten ombouw.

De woonkeuken is L-vormig met aan de korte zijde een complete keukenopstelling met veel kast- en werkruimte in U-vorm en heeft een mooi uitzicht naar de tuin.
De keukenkasten zijn van hout, in 2010 door een meubelmaker op maat gemaakt en voorzien van een ruim werkblad van onderhoudsarm composiet. De inbouwapparatuur is deels van recenter datum, zoals de vaatwasser uit 2020 en de koelkast uit 2022. Verder vind je er een Quooker en een 5-pits gaskooktoestel met een brede roestvrijstalen afzuigkap.
Aan de lange kant heeft de woonkeuken een zeer ruim eetgedeelte met weer een schuifpui en brede uitloop naar het terras met zonnescherm. De ruimte is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, plus een extra radiator. Direct naast de keuken is de zeer praktisch ingerichte bijkeuken met CV-ketel (Vaillant 2022), aansluitingen voor wasmachine en droger, veel berg- en kastruimte, een werkblad en een spoelbak. Hier is ook een separate tweede meterkast, speciaal voor de keukenapparatuur en de verwarming. Mocht je de keuken willen vergroten, dan kan dat heel gemakkelijk door de bijkeuken hierbij te betrekken of nog een stukje uit te bouwen.

De verdieping met de slaapkamers heeft twee niveaus. Na de eerste trap is er een bordes met een deur naar een strak uitgevoerde slaap/chillkamer van ongeveer 5x4 meter boven de garage. Nog een paar treden hoger is een overloop die toegang biedt tot een grote ouderslaapkamer met grote inbouwkasten, openslaande deuren naar een dakterras en airconditioning. Daarnaast zijn er een kleinere slaapkamer, een babykamer of kantoor en nóg een slaapkamer. In totaal dus vijf slaapkamers van verschillend formaat, maar wel allemaal met veel lichtinval.

Op deze verdieping verder een badkamer met bad, aparte douchecabine, dubbele wastafel en wandcloset, een tweede badkamer met dubbele wastafel en douche en ten slotte een separaat tweede (of eigenlijk derde, als je beneden meetelt) toilet. Op de overloop is een luik met vlizotrap naar de ruime geïsoleerde zolder. Aan bergruimte geen gebrek!

Zoals je op de foto’s ziet, zijn de badkamers mooi ingericht, met grote tegels in neutrale kleuren. Het sanitair is een jaar of vier geleden geheel gerenoveerd en dus in topconditie.

Opvallend aan deze villa is de zeer strakke en goed onderhouden tuin, aan voor- en achterzijde afgesloten met een poort. Het perceel telt circa 730 m2 en ontvangt veel zon. De verschillende elementen passen perfekt in elkaar. Met aan de ene kant een langgerekt bordes om achterom te lopen langs een carport voor twee auto’s, en aan de andere kant een heel mooi zwembad van 10,5 x 4 x 1.60 meter met comfortabele inloop en verwarming via solar-matten op het dak. De ruimte tussen zwembad en keuken wordt gevuld door een ruim terras, deels beschaduwd met een zonnescherm. Rondom is veel groen, dat garant staat voor privacy, met onder meer keurig bijgehouden buxushagen en aan de voorkant een grote vlaggenmast. Daarnaast ligt een praktisch zwembadhuisje met een overkapping waarbij je in alle rust heel relaxed kan genieten van dit alles.

Verder op het terrein is er ook nog een ander huisje, wat gebruikt wordt voor berging. Op verschillende plekken vind je buitenstopcontacten en er is ook overal verlichting, aangesloten op een sensor.

Het schilderwerk is zowel binnen als buiten recent bijgewerkt, en de badkamers en toiletruimten zijn in 2019 vernieuwd. Zestien zonnepanelen, solar-matten (warmwater voor het zwembad) en de uitgevoerde isolatiewerken met deels nieuwe dubbele beglazing zorgen dat de woning bovendien zeer energie-efficiënt is. De keuken is wellicht wat ouder, maar met deels wel nieuwe apparatuur.

Middenweg 13 ligt mooi centraal in dé villawijk van Vught, met goede verbindingen naar Vught centrum, Den Bosch en de rest van Nederland. Qua natuur en ontspanning vind je hier alles wat je maar wensen kunt. De tennisvelden van de vereniging Woburn park liggen vlakbij. Verder ligt het populaire Maurikcollege op 4 minuten fietsen en is ook het winkelcentrum van Vught makkelijk per fiets bereikbaar. Het dorp zelf is klein genoeg om gemoedelijk te blijven, en groot genoeg om alle mogelijke culturele, sociale, sportieve en commerciële voorzieningen te bieden. Bovendien ligt Vught vlak tegen Den Bosch aan. Vanuit je woning rijd je in een 10 minuten naar het bruisende centrum en de Sint Jan. Behoor jij tot de mensen die twee of drie dagen per week naar de zaak gaan en verder lekker thuis werken? Dan rij je vanuit Vught met de trein of via de nabijgelegen A2 in één uur naar Rotterdam Centrum of Amsterdam Zuid.

NB: als je op de kaart kijkt, zie je dat er achter het huis langs een spoorlijn loopt. Dit is het traject Den Bosch – Tilburg. Het voordeel van de spoorlijn is dat je geen achterburen hebt. Uiteraard komt er af en toe een trein langs, maar het goede nieuws dat de NS plannen heeft voor de aanleg van een geluidswal, waardoor de eventuele geluidoverlast drastisch beperkt zal worden. De details geven we je graag bij de bezichtiging. Je kunt dan meteen zelf ervaren hoe rustig het hier is.

Uw contactpersoon
Sandra van Doggenaar
T: 073 6573444
E: contact@denhollander.com

NVM Funda National Monumentenorganisatie NWWI KWF