Home > Aanbod: te koop > Vughterstraat 107 's-Hertogenbosch
  • € 300.000,- k.k. Te koop
  • € 300.000,- k.k. Te koop
  • € 300.000,- k.k. Te koop
  • € 300.000,- k.k. Te koop
  • € 300.000,- k.k. Te koop
  • € 300.000,- k.k. Te koop
  • € 300.000,- k.k. Te koop

's-Hertogenbosch, Vughterstraat 107

Het centrum van Den Bosch? Dat ben je in no-time vergeten.

Natuurlijk wil je wonen en misschien ook werken in het centrum van Den Bosch. En je ziet niet op tegen een fikse verbouwing. En dan bij voorkeur wil je wonen op de begane grond met je eigen voordeur waardoor je zó op zoek kunt gaan naar de leukste restaurants, supermarkten en een keur aan buurtwinkels. Een paar minuten fietsen van het station en de markt. Maar als je thuis bent, wil je ook echt thuis zijn. Het centrum van de stad uittrekken als een jas. Afstand nemen van het gerommel en geronk. Helemaal tot jezelf komen. Heerlijk ontspannen en niks doen. Net zo lang tot het levendige Bossche leven jou weer aantrekt, direct achter de drempel van je voordeur.

Dit appartement is gelegen op de begane grond van een eeuwenoud binnenstadpand. En met eeuwenoud bedoelen we: sinds de 16e eeuw. Met recht is dit dan ook een Rijksmonument. Dikke muren, zware eiken balken en honderden jaren geschiedenis. Op dit moment is er een winkel in deze ruimte maar alles schreeuwt hier om er een mooie en compacte benedenwoning van te maken. En omdat dit appartement een tweetal treden boven het straatniveau ligt, heb je juist de privacy, die je zo graag wilt.

Compact en sfeervol wonen op de begane grond
Vanuit de Vughterstraat stap je zo je de ruimte in. De ruime hal heeft een mooie granito vloer. Het appartement wordt gekenmerkt door hoge plafonds en heel veel lichtinval. In de winkel ligt in het voorste gedeelte een prachtige houten vloer. In het achterste gedeelte, wat nu als atelierruimte wordt gebruikt, ligt eveneens een houtenvloer. Tevens is er nog een eenvoudige WC-ruimte, evenals een kleine pantry. Tevens heb je een eigen kelder tot je beschikking, welke op dit moment gedeeltelijk toegankelijk is.

En waar laat ik mijn fietsen?
Ook daar is over nagedacht. Er is een fietsenstalling voor stalling van 2 fietsen die via je eigen tuin bereikbaar is.

Voor wie is dit appartement?
Wij denken dat dit stadsappartement het meest geschikt is voor iemand die graag compact wil wonen en deze ruimte met een fikse verbouwing om wil toveren tot een droomappartement. Deze woning is dan ook perfect voor mensen die zó de stad in willen lopen. Hou je al van Den Bosch, dan zit je hier meteen op je plek. Kom je van buiten, dan zullen zowel dit appartement als de stad Den Bosch je met liefde omarmen zodat je je er al snel helemaal thuis voelt.

Kom snel een keer kijken!
Als je een compacte woning in Den Bosch centrum zoekt waarbij je je eigen woonwensen kunt invullen, moet je echt komen kijken. De perfecte ligging, de lichte ruimte, de hoge plafonds, de ruime lichtinval en de verrassende rust zijn een belevenis op zich.

TOELICHTING APPARTEMENT
Wat u zoal moet weten bij de aankoop van één van de woningen van Vughterstraat 105-107

Vughterstraat 105-107 is een Rijksmonument. Dat betekent dat bij wijzigingen en verbouwingen toestemming verkregen moet worden van diverse gemeentelijke instanties waaronder de monumentencommissie. Deze toestemmingen moeten door de koper zelf worden aangevraagd.

Het kan zijn dat er subsidiemogelijkheden zijn voor het verbouwen van het rijksmonument. Dat kan een lening tegen aantrekkelijke voorwaarden zijn, dan wel een subsidie. Geadviseerd wordt hiervoor advies in te winnen bij de Rijksoverheid.

Momenteel is het object gesplitst in 4 appartementsrechten, waarvan de tuin, het tuinhuis en de kelders onderverdeeld is.

Deze appartementsrechten worden door de huidige eigenaren gewijzigd waardoor een gedeelte van de tuin en een gedeelte van de kelders worden toebedeeld aan Vughterstraat 107. Een ander gedeelte van de tuin en de kelder worden toebedeeld aan Vughterstraat 105 A, evenals het tuinhuis en het achterste gedeelte van de gang op de begane grond.

De verdeling van de splitsing is als volgt :
Nummer 107 : 16/100
Nummer 105 A : 28/100
Nummer 105 B : 28/100
Nummer 105 C : 28/100

In de kelder van Vughterstraat 105 A staat de CV installatie, die gemeenschappelijk gebruikt wordt. De eigenaren van nummer 107, Vughterstraat 105 B en 105 C dienen daartoe toegang te hebben tot dit gedeelte in geval voor nood. De hoofdleiding voor gas, water en electra komen binnen in de hal van Vughterstraat 107. In geval van nood dienen de eigenaren van Vughterstraat 105 A, 105 B en 105 C toegang te hebben tot dit gedeelte.

Een gedeelte van de tuin wordt gebruikt voor de gemeenschappelijke fietsenberging, waar alle appartementsrechten recht hebben op 2 plaatsen. Een vergunning voor het maken van de fietsenberging dient door de nieuwe eigenaren van de appartementsrechten zelf aangevraagd te worden. De fietsenstalling zal ook door de nieuwe eigenaren gebouwd worden. De kosten van het kadastraal inmeten van de fietsenberging worden betaald door de kopers van de vier appartementsrechten, evenals de bouwkosten. De kosten van het kadastraal inmeten van de ruimte tussen de fietsenberging en nummer 107 worden betaald door de koper van nummer 107.

De nieuwe eigenaren zullen zelf een begroting maken voor De Vereniging van Eigenaren (VVE) alsmede een reservefonds voor onderhoud. Een zeer globale inschatting is dat een begroting voor het jaarlijks onderhoud namens de VVE circa € 10.000 nodig zal zijn. Voor verzekering etc zal een post van circa € 3.000 zijn. Dit zijn slechts zeer globale inschatting, waar geen rechten aan ontleend kunnen worden.
Op dit moment is er één meter voor gas, elektra en water en zijn de meters niet gesplitst per appartementsrecht. De nieuwe bewoners hebben de mogelijkheid de kosten te verdelen naar rato van de verdeling van de splitsing. Het is mogelijk dat de nieuwe bewoners het elektra splitsen per woning. Door de firma Maréchal is hiervoor een richtprijs van € 8.000 ex BTW per woning gegeven.
Voor de waterleiding kunnen tussenmeters aangebracht worden voor een richtprijs van circa € 3.000 voor alle woningen totaal excl. BTW (opgave Van den Bouwhuijzen Bouwbedrijf).
Voor wat betreft het gas kunnen er op de radiotoren warmtemeters geplaatst worden. De richtprijs is hiervoor circa € 3.500 per woning excl. BTW (opgave Van den Bouwhuijzen Bouwbedrijf). De gasleidingen voor de keukens kunnen niet gesplitst worden.

Bij de verbouwing van het achterhuis en het tuinhuis moet er rekening mee gehouden worden dat de keuken en de woonkamer in het achterhuis dienen te komen. In het tuinhuis dienen de slaapkamers en de badkamer te komen. Het dak van het tuinhuis bevat asbesthoudende materialen. Deze materialen dienen bij de verbouwing verwijderd te worden. Bouwbedrijf van den Bouwhuijsen heeft een richtprijs van € 230.000 ex BTW afgegeven voor het geschikt maken van het tuinhuis tot woning. Omdat het een Rijksmonument is, zijn er mogelijkheden dat een gedeelte van deze kosten als woonhuissubsidie teruggekregen kunnen worden.

De koopovereenkomst zal door Huijbregst Notarissen ’s-Hertogenbosch samengesteld worden. Eveneens zal het transport van de appartementsrechten bij Huijbregst Notarissen ’s-Hertogenbosch plaats vinden. De kosten voor het maken van de koopovereenkomst en het transport worden door de koper betaald.

Uw contactpersoon
Mr Gijs D. den Hollander
Tel: 073- 657 34 44
E-mail: contact@denhollander.com

Anderen bezochten ook