Home > Aanbod: te koop > Vughterstraat 105 C 's-Hertogenbosch
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop
 • € 840.000,- k.k. Te koop

's-Hertogenbosch, Vughterstraat 105 C

Het centrum van Den Bosch? Dat ben je in no-time vergeten.

Natuurlijk wil je wonen en misschien ook werken in het centrum van Den Bosch. Op struikelafstand van de lekkerste restaurants, supermarkten en een keur aan buurtwinkels. Een paar minuten fietsen van het station en de markt. Maar als je thuis bent, wil je ook echt thuis zijn. Het centrum uittrekken als een jas. Afstand nemen van het gerommel en geronk. Helemaal tot jezelf komen. Heerlijk ontspannen en niks doen, of juist geconcentreerd je klanten bedienen. Net zo lang tot het levendige Bossche leven jou weer aantrekt, daar beneden, direct achter de drempel van je voordeur.

Dit appartement beslaat de bovenste twee verdiepingen van een eeuwenoud binnenstadpand. En met eeuwenoud bedoelen we: 16e eeuw. Dikke muren, zware eiken balken en honderden jaren geschiedenis. Met recht is dit dan ook een Rijksmonument. Maar wel helemaal gerenoveerd. De strakke keuken met keramisch werkblad dateert uit 2016. Er ligt solide en kraakvrij visgraat parket uit 2004, en in datzelfde jaar is ook de badkamer met ligbad helemaal vernieuwd. Dit klassieke pand verkeert in zeer goede staat. Je kan hier heerlijk luxe leven.

Ideaal voor werk aan huis
Het appartement beslaat de tweede en derde verdieping van Vughterstraat 105 en telt daar in totaal maar liefst 187 m2. Opvallend is de grote werkkamer op tweehoog aan de voorzijde. Dit thuiskantoor heeft dikke geïsoleerde ramen met vrij uitzicht op het stadsleven beneden, maar zonder het geluid. In de werkkamer is ook een flinke vide voor opslag of een extra bed, en een speciale nis waar nu een bibliotheek en muziekhoek is ingericht. Overigens kun je deze werkkamer natuurlijk ook gewoon inrichten als slaapkamer of als chillroom voor de kinderen. De geluidsisolatie is er goed genoeg voor.

Een keuken om in te wonen
Tweede bijzondere vertrek is de ruime en supergezellige leefkeuken/eetkamer (2016) op dezelfde verdieping, waar de huidige bewoners naar eigen zeggen heel veel gezellige uren hebben doorgebracht. Die is aan de achterkant, waar je volop geniet van het uitzicht op de groene binnentuin, de Binnendieze en daarachter de enorme ‘Mammoetboom’ in het Stadspark Mariënburg. Bovendien is er een knus terras, vanwaar je het uitzicht extra reliëf kunt geven met een glaasje van het een of ander.

Heerlijke woonkamer
De salon is echt een rustplek in huis. Waar de keuken perfect is om elkaar te ontmoeten en avonden lang te eten, drinken en te kletsen blijkt de fijne, lichte en ruime (wel 40m2!) woonkamer in de praktijk een ruimte om te ontspannen met een boek, een rustig gesprek, een lekker glaasje en een muziekje. En er is een houtkachel – voor de sfeer, want het huis heeft centrale gasverwarming.

Slaapkamers voor het hele gezin
Dit appartement is geschikt voor een gezin. Er zijn - de werkkamer niet meegerekend - drie slaapkamers. Eén echt grote (3.6x3.5) ligt naast het terras beneden aan de stille achterkant en heeft een heerlijke inbouw-kastenwand. Deze ‘master bedroom’ wordt geflankeerd door een flinke badkamer met bad, dubbele wastafel en toilet. Op de derde (zolder)verdieping zijn nog twee kleinere slaapkamers. Deze liggen aan weerszijden van de overloop in de lengte onder het puntdak en zijn daardoor smal en lang. Eentje meet 5.9 x 1.2 meter en een is 5.5 x 2.3 meter. Ertussen ligt overigens ook een tweede badkamer met douche en wastafel en op de benedenverdieping is ook een apart toilet. Dus je hoeft ook met vier personen in deze woning niet in de rij te staan voor allerlei sanitaire behoeften.

En als uitsmijter… nóg een dakterras
Dit moet je echt gezien hebben. Tenminste, als je serieus op zoek bent naar een wonderschone plek in het centrum van ’s Hertogenbosch. Dit tweede en hoogste dakterras meet 3.3 x 2.50 meter en biedt een van de mooiste uitzichtpunten in de binnenstad. Alsof je bij de Sacré Cœur in Parijs staat! Het centrum met onder andere de Catharinakerk ligt aan je voeten. En toch is het er best stil, omdat het pand zo hoog boven het gewoel beneden uitsteekt.

Voor wie is dit super- appartement?
Wij denken dat dit stadsappartement over twee verdiepingen het meest geschikt is voor een professioneel stel of een gezin waarvan één of twee mensen vanuit huis werken. Zijn er jonge kinderen, dan kunnen die op loopafstand naar school en ook verder heb je hier geen auto nodig. Hou je al van Den Bosch, dan zit je hier meteen op je plek. Kom je van buiten, dan zullen zowel dit appartement als de stad Den Bosch je met liefde omarmen zodat je je er al snel helemaal thuis voelt.

En waar laat ik mijn fietsen?
Ook daar is over nagedacht. Er is een fietsenstalling voor stalling van 2 fietsen die bereikbaar is via een klein steegje aan de Berewoutstraat.

Kom snel een keer kijken!
Als je in deze prijsklasse een woning in Den Bosch centrum zoekt, moet je echt komen kijken. De perfecte ligging, de lichte ruimtes, de dakterrassen, de oergezellige keuken, de verrassende rust en de verbluffende vergezichten zijn een belevenis op zich.

TOELICHTING APPARTEMENT
Wat u zoal moet weten bij de aankoop van één van de woningen van Vughterstraat 105-107

Vughterstraat 105-107 is een Rijksmonument. Dat betekent dat bij wijzigingen en verbouwingen toestemming verkregen moet worden van diverse gemeentelijke instanties waaronder de monumentencommissie. Deze toestemmingen moeten door de koper zelf worden aangevraagd.

Het kan zijn dat er subsidiemogelijkheden zijn voor het verbouwen van het rijksmonument. Dat kan een lening tegen aantrekkelijke voorwaarden zijn, dan wel een subsidie. Geadviseerd wordt hiervoor advies in te winnen bij de Rijksoverheid.

Momenteel is het object gesplitst in 4 appartementsrechten, waarvan de tuin, het tuinhuis en de kelders onderverdeeld is.

Deze appartementsrechten worden door de huidige eigenaren gewijzigd waardoor een gedeelte van de tuin en een gedeelte van de kelders worden toebedeeld aan Vughterstraat 107. Een ander gedeelte van de tuin en de kelder worden toebedeeld aan Vughterstraat 105 A, evenals het tuinhuis en het achterste gedeelte van de gang op de begane grond.

De verdeling van de splitsing is als volgt :
Nummer 107 : 16/100
Nummer 105 A : 28/100
Nummer 105 B : 28/100
Nummer 105 C : 28/100

In de kelder van Vughterstraat 105 A staat de CV installatie, die gemeenschappelijk gebruikt wordt. De eigenaren van nummer 107, Vughterstraat 105 B en 105 C dienen daartoe toegang te hebben tot dit gedeelte in geval voor nood. De hoofdleiding voor gas, water en electra komen binnen in de hal van Vughterstraat 107. In geval van nood dienen de eigenaren van Vughterstraat 105 A, 105 B en 105 C toegang te hebben tot dit gedeelte.

Een gedeelte van de tuin wordt gebruikt voor de gemeenschappelijke fietsenberging, waar alle appartementsrechten recht hebben op 2 plaatsen. Een vergunning voor het maken van de fietsenberging dient door de nieuwe eigenaren van de appartementsrechten zelf aangevraagd te worden. De fietsenstalling zal ook door de nieuwe eigenaren gebouwd worden. De kosten van het kadastraal inmeten van de fietsenberging worden betaald door de kopers van de vier appartementsrechten, evenals de bouwkosten. De kosten van het kadastraal inmeten van de ruimte tussen de fietsenberging en nummer 107 worden betaald door de koper van nummer 107.

De nieuwe eigenaren zullen zelf een begroting maken voor De Vereniging van Eigenaren (VVE) alsmede een reservefonds voor onderhoud. Een zeer globale inschatting is dat een begroting voor het jaarlijks onderhoud namens de VVE circa € 10.000 nodig zal zijn. Voor verzekering etc zal een post van circa € 3.000 zijn. Dit zijn slechts zeer globale inschatting, waar geen rechten aan ontleend kunnen worden.
Op dit moment is er één meter voor gas, elektra en water en zijn de meters niet gesplitst per appartementsrecht. De nieuwe bewoners hebben de mogelijkheid de kosten te verdelen naar rato van de verdeling van de splitsing. Het is mogelijk dat de nieuwe bewoners het elektra splitsen per woning. Door de firma Maréchal is hiervoor een richtprijs van € 8.000 ex BTW per woning gegeven.
Voor de waterleiding kunnen tussenmeters aangebracht worden voor een richtprijs van circa € 3.000 voor alle woningen totaal excl. BTW (opgave Van den Bouwhuijzen Bouwbedrijf).
Voor wat betreft het gas kunnen er op de radiotoren warmtemeters geplaatst worden. De richtprijs is hiervoor circa € 3.500 per woning excl. BTW (opgave Van den Bouwhuijzen Bouwbedrijf). De gasleidingen voor de keukens kunnen niet gesplitst worden.

Bij de verbouwing van het achterhuis en het tuinhuis moet er rekening mee gehouden worden dat de keuken en de woonkamer in het achterhuis dienen te komen. In het tuinhuis dienen de slaapkamers en de badkamer te komen. Het dak van het tuinhuis bevat asbesthoudende materialen. Deze materialen dienen bij de verbouwing verwijderd te worden. Bouwbedrijf van den Bouwhuijsen heeft een richtprijs van € 230.000 ex BTW afgegeven voor het geschikt maken van het tuinhuis tot woning. Omdat het een Rijksmonument is, zijn er mogelijkheden dat een gedeelte van deze kosten als woonhuissubsidie teruggekregen kunnen worden.

De koopovereenkomst zal door Huijbregst Notarissen ’s-Hertogenbosch samengesteld worden. Eveneens zal het transport van de appartementsrechten bij Huijbregst Notarissen ’s-Hertogenbosch plaats vinden. De kosten voor het maken van de koopovereenkomst en het transport worden door de koper betaald.

Uw contactpersoon
Mr Gijs D. den Hollander
Tel: 073- 657 34 44
E-mail: contact@denhollander.com

Anderen bezochten ook