Home > Aanbod: te koop > Vughterstraat 105 B 's-Hertogenbosch
 • € 795.000,- k.k. Te koop
 • € 795.000,- k.k. Te koop
 • € 795.000,- k.k. Te koop
 • € 795.000,- k.k. Te koop
 • € 795.000,- k.k. Te koop
 • € 795.000,- k.k. Te koop
 • € 795.000,- k.k. Te koop
 • € 795.000,- k.k. Te koop
 • € 795.000,- k.k. Te koop
 • € 795.000,- k.k. Te koop
 • € 795.000,- k.k. Te koop
 • € 795.000,- k.k. Te koop
 • € 795.000,- k.k. Te koop
 • € 795.000,- k.k. Te koop
 • € 795.000,- k.k. Te koop
 • € 795.000,- k.k. Te koop
 • € 795.000,- k.k. Te koop
 • € 795.000,- k.k. Te koop

's-Hertogenbosch, Vughterstraat 105 B

Het centrum van Den Bosch? Dat ben je in no-time vergeten.

Natuurlijk wil je wonen en misschien ook werken in het centrum van Den Bosch. Op struikelafstand van de lekkerste restaurants, supermarkten en een keur aan buurtwinkels. Een paar minuten fietsen van het station en de markt. Maar als je thuis bent, wil je ook echt thuis zijn. Het centrum van de stad uittrekken als een jas. Afstand nemen van het gerommel en geronk. Helemaal tot jezelf komen. Heerlijk ontspannen en niks doen, of juist geconcentreerd je klanten bedienen. Net zo lang tot het levendige Bossche leven jou weer aantrekt, daar beneden, direct achter de drempel van je voordeur.

Dit appartement beslaat de eerste verdieping van een eeuwenoud binnenstadpand. En met eeuwenoud bedoelen we: sinds de 16e eeuw. Dikke muren, zware eiken balken en honderden jaren geschiedenis. Maar wel helemaal gerenoveerd en met een interieur, ontworpen door ruimtelijk ontwerper Frans Bevers (Opera Amsterdam), winnaar van de belangrijke ontwerpersprijs BNO Piet Zwart Prijs 2019!

Strak, slim en praktisch
In dit appartement zien we overal warme houttonen en bijzondere, bijna industriële details. Het kookeiland is een kubistisch kunstwerk op zich, met zijn prachtige blad, stalen stelpoten en zwarte aflegroosters. Wat verder opvalt zijn de houten vloer in de eetkamer, het linoleum in keuken en woonkamer en de minimalistische radiatoren. Ook bijzonder is het intelligent gebruik van het oppervlak. Zo heeft de architect de schuin weglopende muur in de woonkamer aangegrepen om een mooie strakke wandkast te creëren. En ook in de slaapkamer en de keuken is een verleidelijke hoeveelheid kastruimte beschikbaar. Alle interieurelementen zijn gemaakt van de beste kwaliteit materialen en daardoor nog steeds in perfecte conditie. Je hoeft er helemaal niks aan te doen om er heerlijk luxe te leven.

Ruimte om te leven
Deze woning op de eerste verdieping van Vughterstraat 105 telt in totaal maar liefst 178 m2. Kenmerkend zijn de grote woonkamer en ruime eetkamer aan de voorzijde, elk ruim 28m2. Ze zijn gescheiden door een bijzondere taatsdeur, die doet denken aan de deur van een bankkluis. De met dubbeldik glas geïsoleerde ramen bieden vrij uitzicht op het vrolijke stadsleven beneden, maar zonder het geluid. Je hoort er écht niets van. Overigens, eventueel kun je de eetkamer ook gebruiken als thuiskantoor, want die heeft een eigen ingang vanaf de overloop.

Heerlijke woonkamer
De salon is echt een rustplek in huis. Met al het licht dat binnen valt door de hoge ramen is het een ruimte om te ontspannen met een boek, een rustig gesprek, een lekker glaasje en een muziekje. De houtkachel - die overigens gewoon blijft staan - is er vooral als sfeerverhoger, want het huis heeft centrale gasverwarming. Let op de grappige design-details, zoals de in de vensterbank ingebouwde console voor TV en hifi-installatie en de strakke ornamenten in het plafond.

Privacy en rust aan de achterzijde
De slaapkamers zijn aan de veel minder ‘stadse’ achterkant. De huidige bewoners hebben momenteel één van de drie kamers aan de achterzijde als slaapkamer ingericht. De andere twee kamers doen dienst als kantoor en bergruimte.

Functionele keuken met totempaal
Die designkeuken kwam hierboven al even aan bod. Superstrak, industrieel, met nobele materialen (dat werkblad!) en heel veel bergruimte, onder meer in de vrijstaand in de ruimte geplaatste kastenwand. En die totempaal? Dat is een ‘aangeklede’ afvoerpijp, kleurrijk gecamoufleerd door de huidige bewoonster, die kunstenaar is. Dit kunstwerk blijft achter, als afscheidscadeautje van de verkopers.

Strakke badkamer
Strategisch gelegen tegenover de master bedroom is een badkamer met ligbad en een aparte douche. Het geheel heeft een minimalistische stijl. De wanden zijn tot aan het plafond strak wit getegeld boven een sobere grijze vloer en weer zo’n speciale taatsdeur, met het draaipunt in vloer en plafond.

Gezellig vlonderterras
Ook als je kiest voor de stad is het lekker om tóch af en toe even een frisse neus te kunnen halen. Dat kan prima op het terras van 1.90 x 7 meter, grenzend aan de eetkamer (of eventueel het kantoor). Het terras heeft aan de voorzijde een glazen wand met uitzicht op de Vughtstraat. Ideaal voor een ontbijtje of een glas wijn onder de blote hemel.

En waar laat ik mijn fietsen?
Ook daar is over nagedacht. Er is een fietsenstalling voor stalling van 2 fietsen die bereikbaar is via een klein steegje aan de Berewoutstraat.

Voor wie is dit appartement?
Wij denken dat dit stadsappartement het meest geschikt is voor een professioneel stel dat (deels) vanuit huis werkt. Er zijn officieel drie slaapkamers, maar twee daarvan zijn relatief klein en hebben een deur naar de keuken. Objectief gezien adviseren wij daarom gezinnen met meer dan één kind liever te kijken naar het appartement op de 2e en 3e verdieping van dit pand, dat ook te koop staat.
Hoe dan ook is deze woning perfect voor mensen die gék zijn op het stadsleven maar die thuis toch rust zoeken. Hou je al van Den Bosch, dan zit je hier meteen op je plek. Kom je van buiten, dan zullen zowel dit appartement als de stad Den Bosch je met liefde omarmen zodat je je er al snel helemaal thuis voelt.

Kom snel een keer kijken!
Als je in deze prijsklasse een woning in Den Bosch centrum zoekt, moet je echt komen kijken. De perfecte ligging, de lichte ruimtes, de unieke design-inrichting en de verrassende rust zijn een belevenis op zich.

TOELICHTING APPARTEMENT
Wat u zoal moet weten bij de aankoop van één van de woningen van Vughterstraat 105-107

Vughterstraat 105-107 is een Rijksmonument. Dat betekent dat bij wijzigingen en verbouwingen toestemming verkregen moet worden van diverse gemeentelijke instanties waaronder de monumentencommissie. Deze toestemmingen moeten door de koper zelf worden aangevraagd.

Het kan zijn dat er subsidiemogelijkheden zijn voor het verbouwen van het rijksmonument. Dat kan een lening tegen aantrekkelijke voorwaarden zijn, dan wel een subsidie. Geadviseerd wordt hiervoor advies in te winnen bij de Rijksoverheid.

Momenteel is het object gesplitst in 4 appartementsrechten, waarvan de tuin, het tuinhuis en de kelders onderverdeeld is.

Deze appartementsrechten worden door de huidige eigenaren gewijzigd waardoor een gedeelte van de tuin en een gedeelte van de kelders worden toebedeeld aan Vughterstraat 107. Een ander gedeelte van de tuin en de kelder worden toebedeeld aan Vughterstraat 105 A, evenals het tuinhuis en het achterste gedeelte van de gang op de begane grond.

De verdeling van de splitsing is als volgt :
Nummer 107 : 16/100
Nummer 105 A : 28/100
Nummer 105 B : 28/100
Nummer 105 C : 28/100

In de kelder van Vughterstraat 105 A staat de CV installatie, die gemeenschappelijk gebruikt wordt. De eigenaren van nummer 107, Vughterstraat 105 B en 105 C dienen daartoe toegang te hebben tot dit gedeelte in geval voor nood. De hoofdleiding voor gas, water en electra komen binnen in de hal van Vughterstraat 107. In geval van nood dienen de eigenaren van Vughterstraat 105 A, 105 B en 105 C toegang te hebben tot dit gedeelte.

Een gedeelte van de tuin wordt gebruikt voor de gemeenschappelijke fietsenberging, waar alle appartementsrechten recht hebben op 2 plaatsen. Een vergunning voor het maken van de fietsenberging dient door de nieuwe eigenaren van de appartementsrechten zelf aangevraagd te worden. De fietsenstalling zal ook door de nieuwe eigenaren gebouwd worden. De kosten van het kadastraal inmeten van de fietsenberging worden betaald door de kopers van de vier appartementsrechten, evenals de bouwkosten. De kosten van het kadastraal inmeten van de ruimte tussen de fietsenberging en nummer 107 worden betaald door de koper van nummer 107.

De nieuwe eigenaren zullen zelf een begroting maken voor De Vereniging van Eigenaren (VVE) alsmede een reservefonds voor onderhoud. Een zeer globale inschatting is dat een begroting voor het jaarlijks onderhoud namens de VVE circa € 10.000 nodig zal zijn. Voor verzekering etc zal een post van circa € 3.000 zijn. Dit zijn slechts zeer globale inschatting, waar geen rechten aan ontleend kunnen worden.
Op dit moment is er één meter voor gas, elektra en water en zijn de meters niet gesplitst per appartementsrecht. De nieuwe bewoners hebben de mogelijkheid de kosten te verdelen naar rato van de verdeling van de splitsing. Het is mogelijk dat de nieuwe bewoners het elektra splitsen per woning. Door de firma Maréchal is hiervoor een richtprijs van € 8.000 ex BTW per woning gegeven.
Voor de waterleiding kunnen tussenmeters aangebracht worden voor een richtprijs van circa € 3.000 voor alle woningen totaal excl. BTW (opgave Van den Bouwhuijzen Bouwbedrijf).
Voor wat betreft het gas kunnen er op de radiotoren warmtemeters geplaatst worden. De richtprijs is hiervoor circa € 3.500 per woning excl. BTW (opgave Van den Bouwhuijzen Bouwbedrijf). De gasleidingen voor de keukens kunnen niet gesplitst worden.

Bij de verbouwing van het achterhuis en het tuinhuis moet er rekening mee gehouden worden dat de keuken en de woonkamer in het achterhuis dienen te komen. In het tuinhuis dienen de slaapkamers en de badkamer te komen. Het dak van het tuinhuis bevat asbesthoudende materialen. Deze materialen dienen bij de verbouwing verwijderd te worden. Bouwbedrijf van den Bouwhuijsen heeft een richtprijs van € 230.000 ex BTW afgegeven voor het geschikt maken van het tuinhuis tot woning. Omdat het een Rijksmonument is, zijn er mogelijkheden dat een gedeelte van deze kosten als woonhuissubsidie teruggekregen kunnen worden.

De koopovereenkomst zal door Huijbregst Notarissen ’s-Hertogenbosch samengesteld worden. Eveneens zal het transport van de appartementsrechten bij Huijbregst Notarissen ’s-Hertogenbosch plaats vinden. De kosten voor het maken van de koopovereenkomst en het transport worden door de koper betaald.

Uw contactpersoon
Mr Gijs D. den Hollander
Tel: 073- 657 34 44
E-mail: contact@denhollander.com

Anderen bezochten ook